Problemi na moru tijekom vikenda

PROBLEMI SA BUROM SE NASTAVLJAJU I DANAS
Problemi na moru s morskim plovilima započeli su u subotu, 19. kolovoza u 15.25 sati, kada je iz Lučke ispostave Poreč u MRCC Rijeka dojavljeno o težoj pomorskoj nesreći sa dvije ozlijeđene osobe, strani državljani koji su stradali uslijed sudara jet-skiima, kojima su upravljali morem ispred Vrsara. Ozlijeđeni su odmah nakon nesreće izvučeni na obalu i preuzeti od djelatnika Hitne medicinske pomoći, dok su službenici Lučke kapetanije Pula i porečke Ispostave obavili očevid o uzrocima pomorske nesreće u suradnji sa službenicima Pomorske policije Pula, koji su na poziciji nesreće nastupili prvi te je svo daljnje priopćavanje u ovom slučaju bilo u policijskoj nadležnosti.

U noći sa subote na nedjelju došlo je do znatnog jačanja nevremena na moru, slijedom čega su službenici MRCC Rijeka koordinirali nekoliko spasilačkih akcija te zaprimili brojne pozive nautičara i turista o poteškoćama na moru, najvećim dijelom u istarskom akvatoriju, srećom bez stradalih ili značajnije materijalne štete, kojima priopćavamo ukratko kronološki.

Napominjemo da tijekom današnjeg dana, 21. kolovoza službenici MRCC Rijeka zaprimaju brojne pozive očevidaca sa plaža sjevernog i srednjeg dijela hrvatskog Jadrana o osobama na raznim rekreativnim plutajućim objektima, koje bura nosi od obala prema otvorenom moru, stoga apeliramo prema svim sudionicima u pomorskom prometu, posebno onima koji upravljaju sporstko rekreativnim plovilima te prema kupačima da se pridržavaju sigurnosnih pravila u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, a u cilju izbjegavanja pogibeljnih situacija.

(rex)

Facebook komentari