Prljavo kazalište za Novu godinu u Rovinju

BOŽIĆNA ČAROLIJA - BOGAT PROGRAM ZA BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE
Doček Nove godine u Rovinju obilježit će koncert Prljavog kazališta, a za cijele božićne i novogodišnje praznike organiziran je bogat program za sve generacije. Na konferenciji za medije u gradskoj palači predstavile su ga Maria Črnac Rocco, pročelnica Ureda gradskog vijeća i  gradonačelnika, Edita Sošić Blažević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti  i Odette Sapač, direktorica TZ Rovinja.

Klizalište

Tragom prošlogodišnjeg iskustva planirano je i ove godine postavljanje klizalište na gradskom trgu, no za razliku od prošle godine – moći će se klizati od 8. prosinca pa sve do završetka školskih praznika 13. siječnja.  Klizalište je dimenzija 10 s 25 m2, a veliki šator u kojem se ono nalazi bit će ukrašeno i osvijetljeno kako bi se u poslijepodnevnim i večernjim satima stvorio poseban blagdanski ugođaj.

U tjednu će se tijekom jutarnjih sati organizirati grupe vrtićke i školske djece koja će uz potporu trenera klizanja moći učiniti svoje prve 'korake' na klizaljkama.

Doček Nove godine

Oni najmlađi imat će priliku dočekati Novu godinu u podne uz prigodan program. Sva će događanja pratiti i široka gastro ponuda za koju su zaduženi ugostitelji Kuća o batani, Maistra i udruga Agrorovinj. Pravi doček Nove  održat će se kao i svake godine na Trgu maršala Tita uz Prljavce i Party bend.

Rovinj Music Fest (27. do 30.12.2018)

Nakon Božića kreće Rovinj Music Fest i to jubilarni deseti. Održat će se pod šatorom na maloj Valdibori. Ove godine RMF neće imati natjecateljski dio već će nastupati najbolji bendovi u zadnjih devet godina, a revijalnom dijelu očekuju se koncerti Atomskog skloništa, Šajete, Alena Vitasovića, Night expressa, Nena Belana, Titos boysa, Rovinj music laba i drugih gostiju (27. -29.12.)

Od ostalih događanja bitno je istaknuti koncert rovinjske klape Valdibora u kazalištu Gandusio 27. prosinca te niz prigodnih programa događanja tijekom prosinca na ostalim lokacijama - 20. obljetnica zbora Rubino u Crkvi Sv.Franje, koncert Glazbenog odjela OŠ Vladimira Nazora, božićni koncert rovinjskih zborova, koncert limene glazbe, produkcija plesne skupine Roxanne, Rovinjskih mažoretkinja i mnogo drugih zanimljivosti za građane i posjetitelje Rovinja.

(REx/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari