Privremena regulacija prometa na dijelu Ulice Stoja i Veruda

OD SRIJEDE 3. SIJEČNJA DO KRAJA OŽUJKA 2018.
Zbog izvođenja radova izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom zone Max Stoja od srijede, 3. siječnja 2018. godine na snazi je privremena regulacija prometa na dijelu Ulice Stoja i Ulice Veruda.  Ulica Stoja zatvorena je od Ulice Katalinića Jeretova do skretanja za Ulicu Valkane, dok je Ulica Veruda zatvorena od raskrižja s Ulicom Lungomare do raskrižja s Ulicom Stoja. Obilazni pravac iz smjera Veruda prema Stoji i obrnuto odvijat će se preko Ulice Ljudevita Posavskog, Ulice Katalinića Jeretova, Ulice Agnana, Revelanteove ulice, Ulice Fižela i Ulice Vergarola. Stanari naselja Zelenika imat će jedan ulaz/izlaz i to preko Ulice Valkane koja je u zoni gradilišta i dijelom će prolaziti kroz gradilište po posebnim uvjetima te dalje obilaznim pravcem.

Privremena regulacija prometa ove faze radova bit će na snazi do kraja ožujka 2018. godine do kada se planira završetak radova izgradnje rotora na raskrižju Ulice Stoja i Veruda.

Zbog navedenih radova mijenjaju se i trase linije javnog gradskog prijevoza Pulaprometa i to linija 1, Šijana- Stoji-Šijana , linija 4 Veli vrh-Valkane –Veli vrh i linija 6 Jadreški – Valkane –Jadreški.
Linija 1 prema kupalištu Stoja prometovat će do križanja Jeretove ulice s Ulicom Stoja i potom će autobusi skrenuti desno prema Cemantari i Ulicom Fižela prometovati  do restorana „Stari grad“ kada će skrenuti desno prema kupalištu Stoja. Povratak autobusa prema Šijani odvijat će se istom trasom. Zamjenska stajališta postavit će se u Ulici Vergarola, iza restorana.
Linije 4 i 6 prometovat će Ulicom Ljudevita Posavskog gdje će se i postaviti zamjenska stajališta u oba smjera.

Podsjetimo, nakon provedene zajedničke nabave Grada Pule, Vodovoda Pula d.o.o., Pragrandea d.o.o. i Plinare d.o.o. za izgradnju prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja, što je ujedno i preduvjet za otvaranje trgovačkog centra, u studenom 2017. godine uveden je u posao izvođač radova Cesta d.o.o. izabran kao najpovoljniji ponuditelj. Radovi se izvode u fazama od kojih se prva faza odnosi na izgradnju rotora  na raskrižju Ulice Stoja i Veruda s pripadajućim privozima te izgradnja novog kraka (prometnice) prema trgovačkom centru Max Stoja koji je u izgradnji.

U sklopu radova prve faze projekta izvest će se i četiri nova autobusna ugibališta – dva u Ulici Stoja i dva u Ulici Veruda.

Sljedeća faza radova odnosni se na radove izgradnje prometnice u zoni kamenoloma, tj. ceste koja će spajati Ulicu Fižela i Ulicu Stoja s odvojcima prema trgovačkom centru. Osim toga u spojnom dijelu na Ulici Stoja predviđa se izgradnja dodatnog nogostupa.

Usporedno s radovima izgradnje prometnica polaže se i ostala komunalna infrastruktura koja je bila predmet zajedničke nabave.

Ukupni predviđeni rok izvođenja radova je sedam mjeseci a vrijednost investicije iznosi oko 14,1 milijun kuna s uključenim PDV-om.

Svim sudionicima u prometu zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju te ih pozivamo da se pridržavaju privremene regulacije prometa. (REX)

Facebook komentari