Prinčevi monarhije ovog četvrtka u Cave Romane

160 GLAZBENIKA ZA LJUBITELJE DOBROG ZVUKA
U kamenolomu Cave Romane – jedinstvenom monumentalnom prostoru će u četvrtak,12. srpnja  biti održan koncert pod nazivom Prinčevi Monarhije. Publika će moći čuti djela Mozarta, Bethovena, Liszta, Dvrožaka i Smetane, ali i Smetaninu Vltavu, Lisztovu Madžarsku rapsodiju, Mozartov Requiem, Dvoržakovu New World Symphony, te Beethovenovu 9. Simfoniju...

Orkestar stiže iz Udina, a radi se o Filarmonicima Friulanima. U zboru sastavljenom za ovu prigodu nastupit će pjevači Slovenske filharmonije i Consortium musicuma iz  Ljubljane, te Jeka Primorja iz Rijeke. Na prvi koncert stižu i solisti sopranistica Anna Viola i tenor Alessandro Cortello, te mezzosopranistica Silvia Regazzo i bas Slavko Sekulić. Dirigent je Igor Vlajnić, kojeg publika koja je posjećivala događanja u Vinkuranu proteklih godina dobro poznaje.

Tu su četiri solista, filharmonija dva zbora, i sigurno će doživljaj u Cavi biti fantastičan kao i lani za vrijeme Carmine Burane. Carmina je imala izvrsne kritike, a ove godine je, da bi se na svim dijelovima kamenoloma (gledališta) jednako kvalitetno čuo zvuk, dodano i ozvučenje.

Monumentalni kamenolom Cave Romane, ovoga će puta, na svojoj jedinstvenoj sceni okruženoj kamenim liticama visokim 60 metara ugostiti 160 glazbenika i zasigurno ljubiteljima dobrih glazbenih numera priuštiti vrhunski ugođaj pod zvijezdama.
Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim. rex

Facebook komentari