Prezentiran stalak osmišljen samo za rezanje Istarskog pršuta

ODRŽANA PROMOCIJA PROJEKTA "PRIČA O ISTARSKOM PRŠUTU"
Udruga proizvođača Istarskog pršuta je 2015. godine u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede RH, proizvođačima slovenskog dijela Istre i Istarskom županijom uspjela zaštititi Istarski pršut na razini Europske unije zaštićenom oznakom izvornosti. 
Slijedom navedenog, a osviješteni nedovoljnog prepoznavanja navedenih oznaka od strane hrvatskih potrošača, članovi Udruge proizvođača Istarskog pršuta prijavili su Projekt „Informiranje i promoviranje Istarskog pruta“ na natječaj u okviru  „Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“, „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ i  „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provede skupine proizvođača na unutarnjem tržištu“ iz Programa
Ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za provedbu tipa operacije „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja“ koji je u lipnju 2019. godine prihvaćen od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu Republike Hrvatske.

Odmah je započeta njegova implementacija i provedba aktivnosti predviđenih Planom informiranja i promoviranja, a sve u cilju povećanja prepoznatljivosti udruge proizvođača istarskog pršuta na domaćem i inozemnom tržištu te promoviranje Istarskog pršuta sa zaštićenom oznakom izvornosti, uključivanje novih proizvođača u sustav kvalitete istarskog pršuta i povećanje udjela prodaje Istarskog pršuta u ukupnoj ponudi pršuta na domaćem i EU tržištu. Predviđeno trajanje Projekta je 4 godine, dakle do 2022. godine.

Nastavno na sve navedeno, a nakon završetka prve godine provedbe Projekta (2019.) predstavljene su sve aktivnosti odrađene u istoj među kojima ističemo: prvi video (film) o Istarskom pršutu, novi vizual predstavljanja na tržištu Istarskog pršuta, brošuru o Istarskom pršutu i novi, inovativan stalak, jedinstven u svijetu osmišljen samo za rezanje Istarskog pršuta.

(rex)

Facebook komentari