Prezentacija o primjeni ekstra djevičanskog ulja u gastronomiji

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA SOMMELIERA MASLINOVOG ULJA
U subotu, 13. travnja u prostorima obrta Giacometti-Moscarda, odnosno kušaone Wine Babos u Vodnjanu, održala se gastro-priredba „Primjena ekstra djevičanskog ulja u gastronomiji“. Radi se o gastro prezentaciji u sklopu praktične nastave programa osposobljavanja za poslove sommeliera maslinovog ulja kojeg provodi Pučko otvoreno učilište – Università popolare aperta „Vodnjan-Dignano“. Radionicu je vodio chef Robert Perić, za 40 polaznika, koliko ih trenutno u dvije paralelne grupe pohađa program. 

Tako su polaznici, nakon teorijskog i praktičnog djela s vježbama, odrađenih u proteklim mjesecima u prostorima Učilišta, imali prilike sve njihovo znanje primijeniti i u gastronomiji. Pod vodstvom jednog od najboljih kuhara, tako su imali prilike kušati tartar od boškarina s maslinovim uljem, broštulani kruh od skute, u koji je također ubačeno maslinovo ulje, zatim pjenicu od sira u papru, paštu s maslinovim uljem, friganu pincu sa žavajonom, čokolatine od bijele i crne čokolade – sve s dodatkom ekstra djevičanskih maslinovih ulja raznih sorti.

Ovim dijelom praktične nastave glede primjene maslinovog ulja u gastronomiji, program osposobljavanja za poslove sommeliera maslinovog ulja približava se kraju. Podsjetimo, radi se o prvom takvom programu na prostorima Republike Hrvatske, s kojim je vodnjansko Pučko otvoreno učilište krenulo s predavanjima u veljači ove godine. Teorijski dio s vježbama vodili su dr. sc. Marin Krapac, Melinda Cossetto, dipl. inženjer agronomije, Irena Krajcar Kokalj, prof. psihologije i Bosiljka Bilić, dipl. inženjer sigurnosti, dok su praktičnu nastavu s vježbama vodili Marin Krapac i Melinda Cossetto.

(REx)

Facebook komentari