Prezentacija knjige Maje Klarić ‘Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku’

GRADSKA KNJIŽNICA BUJE, ČETVRTAK, 5.12. U 18:30 SATI
Prezentacija knjige Maje Klarić „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ održat će se u četvrtak, 5.12.2019. u 18:30 sati u Vijećnici POU Buje.

Gradska knjižnica Buje, u četvrtak 5.12.2019., ugostit će pjesnikinju Maju Klarić koja će predstaviti svoju putopisnu knjigu „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“. Knjiga donosi jedinstvenu priču o Japanu i drevnom budističkom hodočašću na otoku Shikoku, najmanjem od četiri glavna japanska otoka. Autoričin je put trajao skoro dva mjeseca tijekom kojih je s ruksakom na leđima propješačila 1100 kilometara i posvjedočila prelasku oštre zime u toplo proljeće, stigavši na cilj točno u vrijeme sakure, čuvenog cvjetanja trešanja. Na predavanju ćete moći doznati i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, a bit će riječi i o ostalim zanimljivim putovanjima ove putnice-pjesnikinje. Ulaz je slobodan.

Maja Klarić (1985., Šibenik) je pjesnikinja, urednica i književna prevoditeljica. Organizira međunarodni pjesnički susret Šumski pjesnici u Istri, razna književna događanja i radionice pisanja. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja, kao i stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu. Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku (AGM, 2012.), Quinta Pitanga (V.B.Z., 2013.) i Nedovršeno stvaranje (vlastita naklada, 2015.) te prozno-poetski putopis Vrijeme badema (Fotopoetika, 2016.) o hodočašću Camino de Santiago koji je prehodala 2010. godine. Poezija joj je prevedena na engleski, talijanski, španjolski, mađarski, grčki, portugalski i farsi.

(Rex)

Facebook komentari