Prezentacija Istre na Merano Wine Festivalu

PREDSTAVLJAJU SE POZNATI ISTARSKI VINARI, MASLINARI I PIVARI
Kako piše Istarska turistička zajednica, uslijed brojnih pregovora sa osnivačem agencije Gourmet’s International i organizatorom poznatog Merano Wine Festivala, Helmuthom Köcherom, Istra će ove godine od 11. do 13. studenog održati trodnevnu prezentaciju destinacije uz naglasak na najbolje što Istra može ponuditi: istarska vina, ekstradjevičanska maslinova ulja, istarske pive i druge proizvode.

Inače, pozicioniranje istarskih kvalitetnih vina, ekstra-djevičanskog maslinovog ulja i piva je već duži niz godina u konstantnom kvalitativnom porastu. Tome najbolje svjedoče podaci o eminentnim svjetskim nagradama koje postižu istarska vina, a posebno ekstra-djevičanska maslinova ulja, kao i broj individualnih posjetitelja kojima je primarni interes istarska gastronomija, a koji obilaze ponajbolje adrese u Istri. Pored toga, kada govorimo o uspjehu istarske gourmet scene, nezaobilazna tema su svakako brojna priznanja i nagrade koje destinacija Istre svake godine osvaja ili kao najbolja regija ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili, ako govorimo o vinu, kao top 10 najboljih vinskih destinacija u svijetu. Svoju zaslugu svakako imaju visoka navedeni proizvodi visoke kvalitete, a nezaobilazan doprinos daju i velika količina reportaža koje nerijetko izlaze u specijaliziranim međunarodnim časopisima i revijama nakon što brojni novinari, stručnjaci i opinion makeri obilaze regiju u pratnji TZ Istarske županije.

S obzirom na sve navedeno, Turistička zajednica Istarske županije po prvi puta na MWF organizira tako opsežnu prezentaciju s preko dvadeset proizvođača iz Istre putem koje će imati priliku tamošnju brojnu i ciljanu gourmet publiku upoznati s bogatstvom ponude naše regije. U tom pogledu TZIŽ sufinancira dvije trećine troška nastupa, dok sami proizvođači preostalu trećinu.

Inače, Merano Wine Festival je - među prvima u Europi - manifestacijama koja od samog osnutka, 1992. godine, promovira te stavlja fokus isključivo na odabranu kvalitetu proizvoda. To nije isključivo događaj koji se održava u elegantnom i elitnom okruženju, već je postao stručni forum koji je osmišljenom na način da omogući razmjenu iskustava među proizvođačima, opinion leaderima, stručnjacima i potrošačima. Tijekom godina postao je referentna točka enogastronomske izvrsnosti, pa su vidljivost i svjetski ugled Merano Wine Festivala jedinstveni.

Biti na tako nažnom eventu za Istru predstavlja posebu važnost te su upravo to razlozi zbog čega se TZ Istarske županije odlučila prisustvovati na tom međunarodnom izlogu, kako bi nastavila ulagati u svoj imidž te stekla još veći vizibilitet priznate vinske i gourmet destinacije, a samim tim ojačala brend Istre.

Za nas je taj sajam posebno važan jer ne okuplja masovnu publiku koja želi dan provesti kušajući vina iz znatiželje, ili tek da se provede na malo drukčiji način, već stoga što predstavlja odlično organiziranu manifestaciju sa izuzetno puno profesionalnih buyera, uvoznika, hotelijera i ugostitelja kojima je primarni cilj biznis. Osim toga, radi se o nama izuzetno važnom tržištu posjetitelja koji dolaze s njemačkog govornog područja, i dijelom talijanskog, a koji su, poznato, ponajbolji gosti-potrošači u Istri. Stoga je objedinjeni i dobro organizirani nastup nosioca gourmet ponude, koji su profesionalno opremljeni znanjem, bio logičan izbor.

Sudionici Merano Wine Festivala uz TZ Istarske županije (poredani abecednim redom) jesu:
VINARI       
1. ARMAN FRANC, Vižinada
2. CAPO, Brtonigla
3. CATTUNAR, Nova Vas, Brtonigla
4. CLAI, Buj, Krasica
5. DEGRASSI, Savudrija
6. FAKIN MARKO, Motovun
7. GERŽINIĆ, Vižinada
8. MEDEA, Vodnjan
9. MENEGHETTI, Bale
10. PERŠURIĆ MISAL PJENUŠCI, Višnjan
11. POLETTI, Višnjan
12. RADOVAN, Višnjan
13. ROXANICH, Nova Vas, Poreč
14. TRAPAN WINE STATION, Pula, Šišan
15. VERALDA, Brtonigla
16. ZIGANTE GIANCARLO, Grožnjan

MASLINARI          
1. AGROFIN – MATE, Umag, Savudrija
2. CHIAVALON, Vodnjan
3. NEGRI, Labin
4. OLIVE CHARM, Umag

PIVAR          
1. ISTARSKA PIVOVARA, Buzet
2. VERGAL, Novigrad
rex

Facebook komentari