Istra 1961, kad igra doma, mora biti favorit

UDARNA POSTAVA DEFINIRATI ĆE SE U SUBOTU
Pasje nevrijeme koje je proteklih dana ubilo svaku iluziju da se može normalno trenirati i seniorski pogon NK istre 1961 na čelu sa trenerom Zoranom Vulićem prisililo je na improvizaciju. Umjesto rada na otvorenom, spas se našao u radu na snazi i fitnesu. "Ovih dana nije se moglo ništa. Ostaje nam ovo vrijeme do utakmice da malo radimo sa loptom. Uz to radit ćemo i na taktičkim finesama koje su preduvjet za pobjedu. Kako ni Sesvečani nisu imali bajne uvjete za rad, u principu svima je isto", realan je Vulić.
O udarnoj postavi kao i uvijek trener Puljana konkretno će se definirati tek neposredno prije zapisnika koji se u subotu mora ispisati barem dva sata prije izlaska na teren.
"Na stadionu Veruda u subotu ne treba očekivati igru u jednom pravcu odnosno naš stalni napad i pritisak. I Sesvečanima igra samo pobjeda tako da gledatelji koje i ovoga puta pozivam da nam pomognu, mogu očekivati otvorenu igru. Kako smo mi doma ja ne bježim od uloge favorita", kazao je novinarima Vulić.
Puno toga u napadu leži na leđima napadača Boška Stupića koji se ne zamara previše statistikom na kojoj piše tek jedan gol protiv Međimurja: "Ma neka ja budem najlošiji na terenu i neka se do kraja utakmice ne sastanem sa loptom. Najvažnija su tri boda koja su nam od životne važnosti."
Iako su novinari tražili da im se kaže tko mu je bolji partner u napadu Stupić se nije dao navući na tanak led.
"Na okupu smo dva mjeseca i sve se zna. Iako sam uigravanje počeo sa Roceom kojeg je sada u napadu zamijenio Šehić ponavljam još jednom, NK Istra 1961 ima četiri odlična napadača i potpuno je svejedno tko će kada i gdje igrati. Ono što znam ja kao i svi moji suigrači, i u ovaj susret ulazimo pod pritiskom koji moramo potisnuti kvalitetom. Težina bodova iz Varaždina gubi se ako u Puli ne pobijedimo."
Pitanje karantene koju podjednako ne vole ni trener a ni igrači odlučit će se do petka. (M.Š., foto: M. Angelini)