Preseljenje u nove prostore OB Pula

ORGANIZACIJSKE PROMJENE U PULSKOJ BOLNICI
Danas, 9.lipnja održana je konferencija za Medije radi informiranja javnosti oko planova preseljenja djelatnosti s lokacije Negrijeva na lokaciju Zagrebačka OB Pula.  Tim činom značajno se mijenja organizacija rada u Bolnici te ističu kako je važno detaljno informirati javnost. O organizaciji rada u Bolnici govorila je ravnateljica Opće Bolnice Pula Irena Hrstić.

Od danas je već u tijeku , a počelo je službeno od 25. svibnja preseljenje i pražnjenje prostora Mornaričke bolnice na lokaciju Zagrebačka kojoj je cilj objedinjavanje svih djelatnosti na jednu lokaciju. Ostalo je još 30 % nedovršenog projekta odnosno adaptacija cijele ginekologije koja je krenula i čiji će proces trajati 10 mjeseci.

„Naša ideja je bila da ovaj projekt nije imao planirano fazno useljenje, bila je ideja da se useli sve odjednom, ali s obzirom na to da to nije bilo nikako moguće u samom funkcioniranju bolnice, mi smo se odlučili za ta fazna useljenja.Ova aktualna situacija s Covidom – 19 nas je natjerala da to napravimo i ranije nego što smo mislili, a više iz razloga ako se dogodi drugi potencijalni val da imamo odvojenu lokaciju za prijem novooboljelih.Kako nismo htjeli riskirati da pacijente oboljele od Covida stavljamo u novoizgrađenu bolnicu, odlučili smo se tako da cijelu Mornaričku ispraznimo, uselimo u ove prostore i to je upravo u tijeku. Očekujemo da će preseljenje završiti 25. lipnja.“
 

Preseljenje u nove prostore Opće bolnice Pula

Objavljuje Regional Express u Utorak, 9. lipnja 2020.

Ovaj tjedan započinje seljenje najvećih djelatnosti, ono što je ključno i hitne službe. U petak se sele kirurgija, interna, anestezija i hitna služba. Od petka u 20 sati OHBP u Mornaričkoj bolnici više ne funkcionira te od tada nema više niti jedne djelatnosti u Mornaričkoj bolnici te se sve pozicionira na Zagrebačku.

„Mi se useljavamo u prostore koji su kapacitetno 65 – 70 % izgrađenosti, što znači da ćemo malo biti u stisnutim uvjetima. „ Svi pacijenti koji će trebati bolničku obradu odnosno hospitalizaciju, oni će ulaziti kroz glavni ulaz poliklinike gdje će biti odvojeni šalteri prijem hospitalnih pacijenata, gdje će se pacijentu prilikom dolaska u bolnicu dodjeljivati narukvica za identifikaciju. 

Više o preseljenju u prostore OB Pula pogledajte u videu.

(REX)

Facebook komentari