Preminuo omiljeni pulski profesor

IN MEMORIAM DRAŽEN ALERIĆ (1966-2020)

U Puli je preminuo doc. dr. sc. Dražen Alerić, omiljeni profesor brojnih studenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. 

Dražen Alerić rođen je 2. 8. 1966. godine u Puli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ upisuje 1987. godine, a diplomira 1992. godine. Kratko vrijeme radi na zamjeni u Srednjoj školi u Puli kao profesor ekonomske grupe predmeta. Kao pripravnik u Istarskoj Banci Pula zapošljava se u travnju 1993. godine gdje ostaje do 1996. kada odlazi kao „organizator u računalnom centru Banke“. Nakon toga zapošljava se u Pulskom otvorenom učilištu Pula kao predavač - ekonomske grupe.
Za vrijeme rada u Pučkom otvorenom učilištu Pula pohađa dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje nastavnika na pedagoškom fakultetu u Puli, Sveučilišta u Rijeci te diplomira 1998. godine. 

Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli zapošljava se u prosincu 2000. godine kao asistent na Katedri za marketing. Netom nakon toga upisuje znanstveni poslijediplomski studij Teorija i politika marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Magistrirao je na poslijediplomskom znanstvenom  studiju Teorija i politika marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s temom: "Utjecaj upravljanja odnosima s korisnicima na razinu konkurentnosti usluga kod hrvatskih davatelja usluga“. 

Doktorira na Sveučilištu  Jurja Dobrile u Puli, Odjelu za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“ 16. travnja 2012. godine s temom "Dimenzije ukupnog zadovoljstva korisnika usluga banaka na hrvatskom bankarskom tržištu“.
Dražen Alerić dao je velik doprinos radu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ stoga je njegov prerani odlazak nenadoknadiv gubitak kako za struku tako i za kompletnu istarsku znanstvenu zajednicu. 

Na Katedri za marketing predavao je Marketing,  Istraživanje tržišta i ponašanje kupaca, Marketing proizvoda i inovacija, Komuniciranje s tržištem, Menadžment tržišnih komunikacija, Ponašanje kupaca, Upravljanje odnosima s kupcima, a bio je i dugogodišnji predsjednik Odbora za marketing FET-a.  

Brojne generacije studenata spominjat će ga kao omiljenog profesora zbog njegovog temeljitog i  dinamičnog pristupa nastavi te velike volje za profesionalnim usmjeravanjem i motiviranjem studenata kojima je uvijek bio na usluzi. 

Dražen je bio tih i samozatajan, izuzetno vrijedan i optimističan čovjek s velikim spektrom interesa, vedrog duha,  pa će kao takav nedostajati radnim kolegama, prijateljima i neutješnoj obitelji. 


Komemoracija će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli u srijedu 5. veljače 2020.  u 12 i 30 sati 

Sprovod će se održati na Gradskom groblju u Puli (Nova kapela) u srijedu 5. veljače 2020. u 14 i 30 sati.

Dragi Dražene, počivao u miru…

Facebook komentari