Premijera albuma prvijenca Kristiana Terzića

U SRIJEDU U ROVINJU
Premijerno predstavljanje albuma prvijenca hrvatskog vrsnog klaviriste i klavijaturiste Kristiana Terzića održat će se u Rovinju u kazalištu A. Gandusio u srijedu, 29. veljače, s početkom u 20:30 sati. Istoimeni album Kristiana Terzića njegov je prvi samostalni album, a sadrži sedam autorskih instrumentalnih jazz-fusion skladbi i bonus track live izvedbe skladbe „Tribal Thing“.
Uz Terzića, za visoko kvalitetan jazz-fusion izričaj, zaslužni su glazbenici koji su svojom znalačkom svirkom oplemenili Kristianov prvijenac: Marko Matošević (bubanj), Luka Veselinović (kontrabas, el. bas i vokal), Branko Sterpin (truba i krilnica), Boris Popov (perkusije), Alen Spada (gitara), Vojkan Jocić (sopran i tenor saksofon), Luka Žužić (trombon) te Marko Ramljak (violina i vokal). 
Album je snimljen u rovinjskom studiju «L.A.», a izdaje ga Apeiron Records. Autorstvo i aranžmane u cijelosti potpisuje Terzić, dok produkciju dijeli s Denisom Budimom (Studio „L.A.“). Iza dizajna omota i fotografije naslovnice albuma stoji Dalibor Talajić, a fotografije u knjižici potpisuje, uz Talajića, i Tamara Trošt. Osim uobičajenog CD izdanja, album doživljava i LP izdanje.
Kristian Terzić hrvatski je klavirist i klavijaturist. Rođen je u Puli, a živi u Rovinju. Jazz otkriva u svojoj petnaestoj godini, a od svoje šesnaeste počinje se profesionalno baviti glazbom. Godine 1997. zajedno s nekolicinom prijatelja glazbenika osniva autorski jazz-fusion sastav Combinate, s kojim kroz godine nastupa na više snimanja HRT-ove emisije „ Vrijeme je za Jazz “ te na raznim jazz festivalima diljem Hrvatske i inozemstva (Hrvatski Jazz Sabor, Sarajevo Jazz Festival, Jazz Spring Festival Osijek, R.m.f., Priština Jazz Festival, Off Blues & Jazz Festival, Spring Jazz Festival Rovinj, Valamar Jazz Festival, Pečuh Jazz Festival...). Prošle godine su nastupili na Avantgarde Jazz Festivalu kao predgrupa sastava Return To Forever IV (Chick Corea, Stanley Clark, Lenny White, Jean-Luc Ponty I Frank Gambale).
Paralelno djeluje kao studijski i live glazbenik te surađuje s raznim domaćim pop/rock/etno izvođačima (Gibonni, Massimo Savić, Nina Badrić, Divas, Tereza Kesovija, Soul Fingers, Boris Novković, Tony Cetinski, Ivo Gamulin Gianni, Nola, Davor Terzić, Porin Band, Jadranka Stojaković, Rade Šerbedžija & Miroslav Tadić...). Na Gibonnijevom albumu „Unca Fibre“ svira s Manuom Katcheom i Tonyjem Levinom, a na istoimenoj turneji 2006. nastupa sa Tommyjem Emanuelom, Vlatkom Stefanovskim i Mayom Azucenom. 
Na područuju jazz glazbe, uz sastav Combinate, Terzić nastupa i sa svojim trijom i sekstetom te je stalni član sastava Hologram s kojim prošle godine  izdaje album prvijenac. Uz to, već drugu godinu zaredom radi i kao voditelj benda Valamar Jazz After (na sessionima svira s glazbenim imenima kao što su Maurice Brown, Nils Landgren, Claudia Acuna...) i ostvaruje uspješne suradnje s nizom jazz izvođača.
Kao član Đuboks banda, nastupa na televizijskoj emisiji „5 minuta slave“ (Nova TV-2003./04.) pod vodstvom glumca Branka Đurića–Đure te na talent showu „Hrvatska traži zvjezdu“ (RTL-2010./2011.) kao stalni član HTZ banda. Godine 2010. nastupa na ceremoniji otvaranja i zatvaranja „2nd Asian Beach Games“ - Muscat (Oman), kao član orkestra pod vodstvom dirigenta Alana Bjelinskog. 
Višestruki je dobitnik stručne nagrade „Status“ Hrvatske glazbene unije za najinstrumentalistu godine u kategoriji „Zabavna, Pop-Rock i Urbana glazba“ - Klavijature (2006./2008./2010.) (REX)

Facebook komentari