Premijerno pogledajte video o pulskoj Gimnaziji - VIDEO

PREMIJERA VIDEA O „ŠKOLI KOJA DIŠE PUNIM PLUĆIMA“ DANAS NA SVEČANOJ SJEDNICI
Nakon što je prošlog tjedna Gimnazija Pula na vrlo zanimljiv i bogat sportsko-kulturno-umjetnički program proslavila svoj dan, na redu je i Svečana sjednica Gimnazije Pula koja će se održati u petak, 24. svibnja u 19  sati u dvorani Pula, Fakulteta ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković.

U sklopu ove večeri bit će prikazan video o „školi koja diše punim plućima“ kojeg potpisuju Renata Šimić i Matej Đuzel, a kojeg premijerno možete pogledati u nastavku.

Osim projekcije videa, najboljim će se učenicima i mentorima uručiti priznanja, a posebnost ove godine jesu 3D statue Gimnazije koje će dobiti devet najboljih učenika. Cijeli program trajat će sat vremena. 

Da podsjetimo, prošlog četvrtka, 16. svibnja gimnazijalci su se dobro zabavili i uz sportska natjecanja, ples i društvene igre po danu te humanitarni koncert sadašnjih i bivših učenika te modnu reviju iste večeri proslavili Dan škole. Kako su se proveli, možete pogledati u foto galeriji.

Malo o prošlosti i sadašnjosti Gimnazije Pula

Gimnazija Pula počela je s radom 1947. godine, a danas broji preko 600 učenika i oko 90 djelatnika. Učenici mogu izabrati jedno od tri usmjerenja: opće, prirodoslovno-matematičko i jezično, a svaku generaciju čini sedam razreda.

"Mi smo i EKO škola, a prepoznatljivi smo kao škola s mnogim sportskim, umjetničkim i znanstveno-istraživačkim uspjesima", ističe ravnatelj Filip Zoričić te dodaje kako se učenici imaju prilike baviti raznim izvanškolskim aktivnostima i hobijima, pa tako u Gimnaziji djeluje više od petnaest klubova tj. aktivnosti: Zbor, školski bend, Plesni klub, Debatni klub, Klub volontera, Foto klub, Radijski klub, Press klub, Sportsko društvo, Zadruga, Učenički servis, Klub ljubitelja matematike, Zavičajni klub, Klub crtača, Startup klub i drugi. 

„Održavamo bogatu terensku nastavu, idemo na mnoge izlete, surađujemo sa svim važnim institucijama u gradu, županiji i Hrvatskoj. Sudjelujemo u raznim EU projektima, razmjenama učenika, ugošćujemo mnoge zanimljive osobe, a imamo i svoje Klub bivših učenika – Alumnije Gimnazije Pula“, ističe ravnatelj Zoričić. Osim toga, svake se godine održavaju Dan otvorenih vrata za buduće gimnazijalce, Tjedan profesionalne orijentacije, susreti s bivšim učenicima, a kako bi se učenike Gimnazije što bolje pripremilo za njihove buduće karijere i ulazak na tržište rada, uvedena je i Praksa kroz volontiranje, pa se tako već nekoliko učenika 3. i 4. razreda okušalo u svojim željenim budućim zanimanjima. 

Gimnazijalci su se pokazali aktivnim članovima lokalne zajednice već više puta kada su se uključili u razne humanitarne akcije. Zadnja od njih je prikupljanje namirnica za potrebite, a u sklopu ove akcije svaki učenik je u školu donio po jednu namirnicu koja je donirana udruzi Naš san njihov osmjeh, zajedno uz prikupljenih 2000 kuna tijekom proslave Dana škole. 

U Gimnaziji se tijekom školske godine obilježavaju svi važniji datumi, pa se tako organizira Maskenbal, Zamjena uloga na Dan učitelja i slično, a danas je na redu Svečana sjednica Gimnazije Pula, a uskoro i Maturalna večer za oko 150 maturanata. 

Veselo je ovo doba za Gimnaziju Pula koja ove godine slavi svoj 72. rođendan, a kako bi se na svečan način to i obilježilo, ravnatelj Zoričić poziva sve zainteresirane, a posebno bivše i sadašnje učenike Gimnazije da večeras dođu na Fakultet ekonomije i turizma na Svečanu sjednicu Gimnazije Pula.

(REx/RŠ/Foto: Giordano Celich, Karin Bolković, Manuel Angelini, arhiva)

Video vezan uz članak

Facebook komentari