Prelec: Gorica je oslabljena, ali imaju zamjene za svaku poziciju

NAJAVA UTAKMICE GORICA : ISTRA 1961 (NEDJELJA, 25.8. U 18 SATI)
Na tiskovnoj konferenciji, uoči utakmice 6. kola HT 1. lige između NK Gorice i NK Istre 1961, koja je na rasporedu danas u 18 sati, prisustvovali su glavni trener Ivan Prelec te ovogodišnje nogometno otkriće Mario Ćuže.

"Čeka nas gostovanje protiv Gorice. Svjesni smo da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica, imaju kvalitetu i širinu u kadru. Mi smo pripremljeni za utakmicu, iskušenje je pred nama, no spremni smo i sposobni postići pozitivan rezultat.", rekao je na početku trener Prelec, te je naglasio: "Ne skrivam da su Gorica i Dinamo klubovi koji su meni puno dali, prvo kao igraču, a kasnije još i više kao treneru. Prema njima gajim posebne emocije, ali to me danas neće sputati. Naprotiv, predstavljat će mi poseban gušt što ću u Velikoj Gorici imati priliku nešto napraviti sjedeći na drugoj klupi. U ovom trenutku maksimalno sam fokusiran na Istru 1961 i volio bih da jednog dana o njoj mogu pričati kao o klubu koji mi je puno dao i s kojim sam zajedno rastao. Želim da Istra 1961 u budućnosti kod mene ima posebno mjesto".

"Upoznat sam s kvalitetom igrača i činjenica da znam što su sve oni sposobni napraviti, sigurno će mi biti određena prednost. Gorica je u prošlom prvenstvu svima pokazala da to što radi i rezultati koje ostvaruje nije slučajnost, a u istom je tonu nastavila i ove sezone. Shodno tome, svjesni smo da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica protiv momčadi koja ima svoj stil igre od kojeg ne odustaje. S tim stilom igre i svojom kvalitetom sposobna je pobijediti svakog u Prvoj HNL." - istaknuo je Prelec.

O izostanku tri važne karike (kartoniranih Lovrića i Ndiayea i Miye koji je otišao u Tursku) Ivan Prelec je rekao: "Igrači su to koji su iskočili i u ovom trenutku čine prevagu te će im njihov izostanak predstavljati određeni hendikep, ali Gorica ima veliku širinu kadra. Na svakoj poziciji dvojicu igrača koji mogu u svakom trenutku odgovoriti na ono što potrebe zahtijevaju, a usto im od ovog kola u konkurenciju ulaza Čanađija i Hamad. Sve to ukazuje da je pred nama teško iskušenje, ali znamo da smo spremni i sposobni polučiti pozitivan rezultat."

"Među timom je dobra atmosfera, ekipa je spremna za Goricu i nadamo se pozitivnom rezultatu!", poručuje Mario Ćuže i objašnjava zašto nije pucao penal protiv Slavena: "Htio sam pucat je, a htio je i Gržan i brzo smo se dogovorili da on puca, nisam dao gol, ali na meni je napravljen penal i dodao sam asistenciju za gol pa sam zadovoljan kao da sam dao gol."

Istra 1961 (mogući sastav): Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Einar, Ivančić, Obeng, Gržan, Ćuže, Fuentes.

(rex)

Facebook komentari