Pregledali smo “Priručnik za opću upotrebu” Pula parkinga

PRIRUČNIK MOŽETE POGLEDATI NA LINKU KOJEG SMO STAVILI NA KRAJU TEKSTA
Na zadnjem Gradskom vijeću Grada Pule bilo je govora i oko odštampanih 6500 primjeraka "Priručnika za opću upotrebu" Pula parkinga, kojeg je Pula parking objavio u suradnji s Gradom Pulom, MUP-om, JVP Pula i Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije. Temeljem toga pregledali smo Priručnik kojeg možemo ocijeniti s vrlo dobrim ili čak odličnim, te vrlo korisnim za sve one koji su ga imali priliku dobiti.

Sam "Priručnik za opću upotrebu" je koncipiran kao 4 "P" koji su razvrstani u skupine Parkiranje, Promet, Ponašanje i Propisi, a ako bi se igrali sa slovom "P" dodali bi još skupina iz Priručnika, kao što su Povijest, Plaćanje, Pauk, Punionica i Prevencija.

U ovom malom priručniku s puno podataka ima pregršt pametnih savjeta što se tiče samog parkinga (načini plaćanja), ponašanja u prometu i na parkirališnim mjestima, vožnje u kružnom toku (nikad dosta edukacije), ali u njemu se nalazi i mnogo preventive što se tiče vožnje u alkoholiziranom stanju, vožnje po različitim vremenskim uvjetima, a građane se upoznaje i sa četiri glavne ubojice u prometu, a to su alkohol, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i uporaba mobitela.

Interesantan dio Priručnika nam se nalazi i na zadnjoj stranici gdje su ispisana besplatna parkirališta koja su unutar zone Pula parkinga, te svi kontakti i radno vrijeme samog Pula parkinga.  

Kako saznajemo priručnik je pao na "plodno" tlo, te su mnogi mali, ali i veliki iznajmljivači zainteresirani da imaju taj priručnik kod sebe te da ga mogu proslijediti svojim gostima, pa je u planu da se s nekim izdavačima (kojih ima zainteresiranih) izda Priručnik i na nekim drugim jezicima, prvenstveno na njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku. Osim toga u planu je i prošireno izdanje s još mnogo drugih obavijesti, ali se ne zna kada će se s njim ići u javnost.

Prvi priručnik je podijeljen preko lokalne tiskovine, kao pilot projekt, pa će se tek vidjeti kako će se odvijati njegovo daljnje izdavanje i njegova distribucija, jer sam Priručnik se pokazao kao vrlo atraktivan, sadržajan i koristan i mnogi bi ga htjeli imati.   

Teme priručnika:

Načini plaćanja parkirališta
Plaćanje parkinga mobitelom ili aplikacijom
Pauk
Električna punionica
Što nikako raditi na parkiralištu
Nepropisno parkiranje
Opća prometna pravila
Prometni znakovi
Kultura ponašanja u prometu
Savjeti roditeljima (MUP)
Prometna kultura
Parkirna mjesta za osobe s invaliditetom
Poštujmo njihove znakove
Pazite li dovoljno na djecu u prometu
Sigurna vožnja
Vožnja visokog rizika
Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol
Umor - podcjenjena opasnost
Pravila prometovanja u kružnome toku
Kako voziti po raznim vremenskim uvjetima
Četiri glavne ubojice u prometu
Prevencija provala u automobile
Prevencija krađa bicikla
Javna vatrogasna postaja Pula
Kada pozvati hitnu medicinsku službu

i još neke druge zanimljivosti, a cijeli priručnik možete pogledati na http://www.pulaparking.hr/uploads/files/Pulaparking_knjizica_2019.pdf

(rex)

Facebook komentari