Predstavljeni realizirani i nadolazeći projekti Grada Rovinja

U PRVE DVIJE GODINE MANDATA OSTVARENI ZADANI I POSTAVLJENI TEMELJI ZA BUDUĆE CILJEVE
Prošlo je dvije godine mandata aktualne gradske vlasti Rovinja s gradonačelnikom Markom Paliagom. Zajedno sa svojim zamjenicima, Marinom Budicinom i Kristijanom Damijanićem, prvi je čovjek grada predstavio najznačajnije gradske projekte.

Paliaga ističe da se njihova predizborna obećanja iz prošlih izbora ostvaruju, što potvrđuju i brojni projekti koji su u pripremi ili u realizaciji: „Ono što je najvažnije jest da su projekti koje smo i obećali, poput izgradnje gradskog bazena, vrtića u Rovinjskom Selu i sjeverne luke San Pelagio, zapravo u dobrim fazama izrade ili pripreme. Mogu najaviti da ćemo s izgradnjom sjeverne luke započeti ubrzo pošto je proveden javni natječaj te samo čekamo izbor najpovoljnijeg izvođača. Što se tiče gradskog bazena, očekujem da ćemo ovo ljeto raspisati natječaj te da ćemo do kraja godine imati dobar odabir. Uz ove najvažnije projekte, puno je drugih stvari učinjeno, investicija započeto, a neke od njih su nažalost i sada u tijeku jer zbog svog specifičnog financiranja nisu mogle biti dovršene prije početka turističke sezone.“

Najzahtjevniji projekt koji čeka rovinjske gradske vlasti je uređenje glavnog gradskog Trga maršala Tita i okolnih trgova. Procjenjuje se da bi taj projekt koštao 50-ak milijuna kuna dok bi se realizacija mogla dogoditi tek za 3 do 4 godine.

Gradski čelnici posebno ističu ulaganja u obrazovanje pa je tako između ostalog osigurana informatička oprema za rovinjske osnovne škole. Naime, nabavljeno je 38 stolnih računala i 6 pametnih ploča. U gradu se već godinama provodi program 'I ja ću se baviti sportom' što podrazumijeva uključivanje diplomiranih kineziologa u rad dječjih vrtića. Kroz projekt 'INkluzivne škole 5+', osigurano je 9 pomoćnika u nastavi za isto toliko djece s poteškoćama u razvoju, a gradskim je sredstvima u potpunosti uređen i prostor dječjeg vrtića Mondelaco.

Grad Rovinj već duži niz godina osigurava značajna sredstva za provedbu raznih programa i mjera koje se odnose na poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede te je do sada sklopio ugovor s 9 poduzetnika odnosno obrtnika.

Kontinuirani rad, svakodnevno zalaganje i neposustajanje ni kad je najteže, Rovinj je doveo do statusa Grada primjera čija su prirodna bogatstva i marljivi ljudi garancija da se može još bolje živjeti i nastaviti nizati uspjehe te bilježiti rast i razvoj na svim područjima.
(Rex/MA.ST)

Facebook komentari