Predstavljanje studentskog filmskog kampa INTERAKCIJA 2018

PROJEKCIJA TRI DOKUMENTARNA FILMA POLAZNIKA KAMPA IZ CIJELOG SVIJETA
U sklopu redovnog filmskog programa SKUC-a u petak 9. studenog u 19 sati bit će predstavljen 13. Međunarodni studentski filmski kamp “INTERAKCIJA 2018” koji od 2006 godine organizira Nezavisni filmski centar „FILMART”.

U sklopu projekta “INTERAKCIJA” studenti filmskih škola iz celog svijeta, tijekom trotjednog boravka u zapadnom dijelu Srbije, snimaju dokumentarne filmove na zadanu temu. Pored produkcije filmova, realizuju se i prateće aktivnosti koje uključuju projekcije filmova, muzičke i sportske aktivnosti.

U proteklih 13 godina "INTERAKCIJE" sudjelovalo je 249 studenata iz 53 zemlje iz 93 filmske škole. Snimljeno je 47 dokumentarnih filmova, od kojih je deset filmova osvojilo petnaest nagrada na filmskim festivalima širom svijeta.

Realizacijom kampa „Interakcija“, NFC „Filmart“ nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih, a posebno da podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma kod studenata filmskih škola. Rad u multinacionalnim studentskim filmskim ekipama, tokom produkcije filmova,  podstiče multikulturalnost i razmjenu iskustva između studenata filmskih akademija iz cijelog svijeta.

U okviru 13. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2018“, snimani su filmovi na temu ‘’Ženska pitanja’’.

Projekt "INTERAKCIJE"  predstavit će kao domaćin Marko Krnjajić, urednik filmskog programa Srpskog kulturnog centra u Istri i  izvršni producent Nezavisnog filmskog centra FILMART Predrag Živković, a nakon predstavljanja projekta bit će prikazana 3 dokumentarca, ’’Osamdeset dinara’’ redateljke iz Šanjolske Inmom de Rejesna, ’’Žeteoci’’ rediteljke Gale Negrelo iz Argentine i ’’Gonjeni lovac’’ rediteljke Siham Hinavi iz Francuske.  Ulaz na ovo događanje u SKUC-u u Maksimijanovoj 12 u Puli besplatan je.

(REx)

Facebook komentari