Predstavljanje nove zbirke pjesama Mladena Blaževića

KNJIŽNICA POREČ, PONEDJELJAK, 11. STUDENOG U 19 SATI
S Mladenom Blaževićem možete istraživati središnju Istru u potrazi za ilirskim gradinama, probijajući se kroz šumu i trnje. Rankun i neizostavni šešir zaštitni su znak Istriana Jonesa, kako su ga nazvali. Riječanin, s prebivalištem u Istri, radio je kao novinar i urednik. U izdanju SKD Prosvjete objavljena su mu dva romana: Tragovi goveda i Ilirik. U Ljubljani je objavio dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar u izdanju društva Poiesis.

Zbirka poezije Mogućnost povremenih oborina, u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk,  najnovija je njegova zbirka koja je objavljena kao rezultat pobjede na Natječaju Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Mogućnost povremenih oborina Mladena Blaževića nije samo zbirka poezije, nego dijelom i mogući predložak za zbirku kratkih priča. Kroz njegovo književno stvaralaštvo proteže se ljubav za prošlim u kojem naslućuje tragove budućnosti. Priče su mu zaokružene, a poezijom kao da su ogoljene do kraja. Za sebe će reći da je prije svega pripovjedač i da piše poeziju kakvu sam voli čitati.

Pridružite nam se u Gradskoj knjižnici Poreč (Trg Marafor 3) u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine u 19 sati na pjesničkoj večeri s Mladenom Blaževićem i zavucite se u perspektivu pojedinca koji sudjeluje u stvaranju svijeta i njegovim mijenama jučer, danas i sutra.

Moderatorica susreta bit će Snježana Radetić.

(REX)

Facebook komentari