Predstavljamo impresivnu porečku Osnovnu školu Finida

NOVA ŠKOLA I SPORTSKA DVORANA ZA 600 UČENIKA
Prema službenim pokazateljima Poreč je najrazvijeniji, ali i grad s najmlađim stanovništvom u Istri. Sukladno tome, Grad intenzivno ulaže u institucije namijenjene najmlađima. Tako su u samo godinu dana razmaka u Poreču otvorene dvije nove osnovne škole. Jedna u rujnu 2017. godine u Žbandaju, kao područna škola za stotinjak učenika, te druga u rujnu 2018. godine kao nova Osnovna škola Finida za čak 600 učenika. Škole je u potpunosti financirao Grad Poreč-Parenzo, a vrijednost ovih investicija veća je od 75 milijuna kuna. Time je ostvaren dugoočekivan san da sva porečka djeca nastavu pohađaju u jednoj, jutarnjoj smjeni.

Podsjetimo, svečano otvorenje nove Osnovne škole i sportske dvorane Finida održano je 31. kolovoza ove godine te su tako osnovnoškolci u novu školsku godinu ušli iz novih klupa.
Škola ima sve potrebne učionice, kabinete, urede, knjižnicu, blagovaonicu, vanjsko igralište i sve ostalo što takvo moderno zdanje mora imati. Za opremanje informatičkom i knjižnom opremom Plava laguna i Valamar Riviera donirale su dodatna sredstva. Impresivnu trodijelnu sportsku dvoranu ujutro će koristiti školarci, a popodne će njome upravljati Sportska zajednica Grada Poreča za potrebe klubova i rekreativaca.

Škola u Finidi vrijedna je 50 milijuna kuna+PDV, a osim škole i sportske dvorane, osigurana su i dva velika parkirališta s kapacitetom od 200-tinjak mjesta te je izgrađena i nova pristupna prometnica od Kauflanda do nove škole. 

„Ne moram istaknuti koliko je ova škola važna za naš grad. Grad Poreč imao je puno značajnih projekata, no smatramo da je projekt izgradnje nove škole na Finidi daleko najvažniji i najveći. To je novi život u gradu, puno veća kvaliteta života za sve učenike i roditelje“ istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari