Predstava u sklopu „Pulo – reci drogi NE!“ VIDEO

U UTORAK, 28. SIJEČNJA ODRŽANA JE PRVA PREDSTAVA
U sklopu programa „Pulo – reci drogi NE!“ kojim obilježavamo mjesec borbe protiv ovisnosti, a koji je zbog štrajka u osnovnim školama bio odgođen, održana je u utorak, 28 siječnja prva predstava u kojoj su igrali Csilla Barath Bastaić i Jerko Marčić.
Cilj predstave je putem kazališne umjetnosti, kao otvorenog i neposrednog oblika komunikacije, djecu i mlade educirati i potaknuti na razmišljanje, razgovor i dijeljenje iskustva o neprihvatljivosti zlouporabe opojnih sredstava, informirati ih o činjenicama i upozoriti na posljedice. Predstava nastoji podići novo javne svijesti o važnosti prevencije zlouporabe droge kroz sustavno izvođenje u školama te doprinosi povećanju znanja o temeljnim problemima ove tematike.

Predstava „Droga – reci drogi ne!“ napravljena je 2006. godine na inicijativu Policijske uprave zagrebačke , uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, uz suradnju stručnjaka psihologa, pedagoga i umjetnika te je do sada odigrana preko 380 puta.
Evaluaciju predstave izradile su dr. Sc. Gordana Keresteš i mr.sc. Irma Brković s Katedre za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na uzoru od 50 predstava odigranih za 835 učenika zagrebačkih osnovnih škola te 124 roditelja ,a u potpunosti je potvrdila da predstava svojim umjetničkim jezikom brže posreduje sadržaje, izbjegava otpore i poučava na prihvatljiv način od klasičnog predavanja. Predstava je namijenjena i roditeljima.

Predstava traje jedan školski sat. Raspored sljedećih predstava:
Srijeda, 29. siječanj u OŠ Tone Peruška (za učenike OŠ Tone Peruška i OŠ Kaštanjer) u 8 sati te
OŠ Vidikovac u 11 sati
OŠ Veruda u 12:25 sati

Predstavu izvode dvoje glumaca, a u glumačkim predstavama igraju :
a)    Olga Pakalović/Csilla Barath – Bastaić/ Ivana Krizmanić /Ivana Horvat
b)    Jerko Marčić/Marko Makovičić/Vedran Komerički

Autor predstave : Zijah A. Sokolović
Koreografija : Igor Barberić
Dramaturg: Selma Parisi

(REX/Foto:M. Angelini)


 

Video vezan uz članak

Facebook komentari