Predavanje “Žudnja kod ovisnika”

PETAK, 27. RUJAN U HOTELU HISTRIA U PULI
Predavanje „Žudnja kod ovisnika“ u organizaciji HZZJZ Istarske županije održat će se u petak, 27.  rujna od 12 do 14 sati, u sali Belica, hotela Park Plaza Histria, Pula.

Cilj predavanja je približiti liječnicima i ostalim stručnjacima problem ovisnosti i pojavu žudnje kod pacijenta. Kroz predavanje razjasnit će se koliko žudnja može utjecati na osobu i na njegov život te koliko ga može promijeniti. Ova tema odabrana je zbog toga jer je važno za stručnjake koji rade s ovisnicima razumjeti žudnju i želju koju osjećaju ovisnici te naučiti nositi se sa žudnjom kod svojih pacijenata.

Gost predavač bit će prof. dr. sc. Ante Bagarić, psihijatar, subspecijalist psihoterapeut, te subspecijalist adiktolog, koji je stalni sudski vještak iz psihijatrije. Od osnivanja, 1996. godine, voditelj je Odjela za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče. Osnivač je i voditelj prvog programa za liječenje ovisnika o kockanju i internetu. Član je stručnih društava za kliničku psihijatriju, psihoterapiju, forenzičku psihijatriju, alkoholizam i druge ovisnosti. Do sada  je objavio više od 100 znanstvenih i stručnih radova. Autor je i koautor deset knjiga iz oblasti psihijatrije.

Predavanje predstavlja jednu od aktivnosti koje financira Ministarstvo zdravstva.

(Foto: arhiva)

Facebook komentari