Predavanje Sanje Lorencin „Astrologija jučer i astrologija danas”

DRUŠTVENI DOM „ŠKOLA" - PREMANTURA, ČETVRTAK U 20 SATI
Fenoliga udruga u kulturi i Javna ustanova Kamenjak pozivaju sve zainteresirane na predavanje Sanje Lorencin „Astrologija jučer i astrologija danas" koje će se održati u četvrtak  26. travnja u 20 sati društvenom domu „Škola" - Premantura. Ulaz je slobodan. Astrologija postoji, po pisanim dokazima, već više od 4000 godina, ali se, kao i svako znanje, kao i svaka znanost, tijekom tih milenija mijenjala i nadograđivala. Astrologija danas koristi najsuvremenija astronomska otkrića u sklopu svog učenja, i verificira svoje postavke suvremenim znanstvenim metodama. A kako je astrologija funkcionirala u osvit civilizacije, kako se tokom tih milenija transformirala, i gdje je danas reći će nam ovo predavanje.
Sanja Lorencin astrologijom se bavi tridesetak godina, najprije kao samouka, pomoću tada dostupne literature.
1990-ih poznati riječki astrolog Damir Jovetić pokreće u Puli školu astrologije koju upisuje dvadesetak zaljubljenika u astrologiju. Nakon završetka školovanja Jovetić predlaže osnivanje udruge u kojoj bi se nadograđivalo znanje, te tako 20.11.1998. nastaje astrološka udruga Uran, veoma aktivna sve do danas. Bila je jedna je od predsjednika Udruge, u sklopu koje su nekoliko puta godišnje organizirani seminari koje su održavali priznati astrolozi iz Zagreba, Rijeke, Ljubljane, Beograda...
Brojne seminare održavaju i danas. Broj članova je stalan, a već 14 godina sastaju se jednom tjedno, te se stalno usavršavaju, jer je svako znanje potrebno nadograđivati.
U međuvremenu u Rijeci, u sklopu Narodnog sveučilišta, završava i školovanje za zanimanje Astrolog po programu kojeg je verificiralo Ministarstvo prosvjete, te ga upisuje u radnu knjižicu kao jedno od svojih zvanja. (REX)

Facebook komentari