Predavanja o ženskom zdravlju

ZA STUDENI PRIPREMLJENE TRI VAŽNE TEME NAMIJENJENE ŽENAMA
Studeni je mjesec kada se pripremamo za zimu, zimske radosti i blagdane, ali i vrijeme kada intenzivno promišljamo o sebi jer početkom nove godine obično donosimo i važne odluke o sebi i svom tjelesnom i mentalnom zdravlju.
Klub žena liječenih od karcinoma dojke za studeni je pripremio tri važne i zanimljive teme prvenstveno namijenjene ženama, ali i svima koji žele unaprijediti svoje životne navike.

1. GOSTUJUĆE PREDAVANJE: Prevencija raka dojke i radionica o samopregledu
U suradnji sa ženskom udrugom Loza iz Funtane Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula održat će gostujuće predavanje o prevenciji raka dojke i radionicu o samopregledu dojki u ponedjeljak 4. studenog 2019. godine s početkom u 18.00 sati u galeriji Zgor murve u Funtani.

Predavanje će održati dr. Mario Božac, specijalist onkologije i radiologije, a radionicu o samopregledu dojki patronažna sestra Suzana Forlani. Bit će to prilika i da posjetitelje detaljnije upoznamo s radom Kluba Gea, aktivnostima i programima koje provodimo tijekom godine.

2. PREDAVANJE: Uvod u autogeni trening, 8. studenog 2019.
Sa zadovoljstvom vas pozivamo na uvodno predavanje o autogenom treningu koje će se održati u petak 8. studenog 2019. s početkom u 19.30 u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, Nobileova 1, Pula.

Na uvodnom predavanju polaznici će čuti detaljnije informacije o Autogenom treningu, osnovne smjernice tehnike i čime se bavimo tijekom obuke Autogenog treninga te imat će priliku dobiti odgovore na pitanja.

Što je Autogeni trening?
Autogeni trening – znanstveno i medicinski priznata metoda kojom se postiže:
održanje fizičkog i psihičkog zdravlja bez obzira na pritiske okoline;
smanjenje razine stresa, anksioznosti i bolesti;
povećanje samopouzdanja, sigurnosti, asertivnosti, lakše donošenje odluka i preuzimanje odgovornosti;
lakše nošenje s pritiskom okoline i konkurencije;
kvalitetnije komunikacijske sposobnosti;
bolji međusobni odnosi, privatni i/ili poslovni;
odlučnost, smjelost i kreativnost.;

Voditelji: Ana-Mari Šerfezi i Dubravko Žigman, ovlašteni voditelj Akademije Autogenog treninga
Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost, prethodna najava nije potrebna.

3. PREDAVANJE: Menopauza, 11. studenog 2019.
Sa zadovoljstvom vas pozivamo na predavanje o menopauzi koje će održati Margaret Ličinić Modrušan, dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije s dugogodišnjim iskustvom u ponedjeljak 11. studenog 2019. s početkom u 18.00 sati.

Na predavanju će biti riječi o brizi o zdravlju i kvaliteti života kada zbog manjka estrogena nastane niz promjena u organizmu žene. Kako spriječiti niz bolesti i ostati mlada pitanje je na koje će doktorica nastojat dati odgovor. Neke od tema kojima se bavimo na predavanju su:

Koje su dobrobiti a koji potencijalni rizici uzimanja hormona i što je s prijevremenom menopauzom uslijed bolesti ili prirodnog stanja.
Poznati je domino-efekt valunga i nesanica, gubitak koncentracije i libida, promjene raspoloženja i depresija – kako se s time nositi?
Što je danas zlatni standard, kako spriječiti osteoporozu i koje su dobrobiti tjelovježbe za organizam i mozak.
Kako se nositi s inkontinencijom.

Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost, prethodna najava nije potrebna.

(REX)

Facebook komentari