Tisuće ljudi ovog vikenda uživalo u porečkom Adventu

UPRIZORENE ŽIVE JASLICE
Tisuće gostiju pohodile su proteklog vikenda Advent Poreč u starogradskoj jezgri. Sve je počelo koncertom Alena Vitasovića i Šajete u petak navečer. Istarske legende na Trgu Matije Gupca okupile su rekordan broj posjetitelja, a dobra zabava nastavila se sve do kasno u noć. Već idućeg jutra održana je manifestacija Slatko jutro. Uz glazbenu pratnju Porečkih delfina, učenici Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča su kroz nekoliko sati podijelili sve pripremljene biskvite, fritule, sušeno i svježe voće. Besplatna degustacija privukla je brojnu djecu, ali i odrasle koji su te slastice mogli uranjati u čokoladne fontane. Subotnje popodne bilo je rezervirano za dječju predstavu „Povratak u zemlju kolača“ udruge Birikina, a bend Fun Box je, unatoč hladnoj noći, zabavljao okupljene na Adventu.

Uprizorenje živih jaslica u Poreču ove je godine doživjelo prošireno izdanje, a na Marafor i Gupčev trg u nedjeljnim večernjim satima privuklo je stotine posjetitelja. Njih su ondje dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, ali i domaće životinje i stari zanatlije, dok je priču ukazanja kazivala pripovjedačica iz porečke župe, a sve je popraćeno prigodnom glazbom i vatrom. Žive jaslice na gostovanju u Poreču je uprizorila skupina iz Sv. Lovreča, koja će isto to ponoviti u svom mjestu 26. i 30. prosinca te 6. siječnja.

I dok se u starogradskoj jezgri održavalo uprizorenje živih jaslica, kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč ugostila je popularnu dječju predstavu ''Kako je Potjeh tražio istinu'' u izvedbi Kazališta Hotel Bulić.

Prva tri dana tjedna pred nama donose Porečku bajku, tradicionalnu manifestaciju u sklopu koje će 1400 najmlađih Porečanki i Porečana dobiti prigodne poklone, a vrtićarcima je organiziran i poseban program u Vili Polesini s dječjim predstavama Teatra Naranča i druženjem s Djedom Mrazom. Istovremeno, Trg Matije Gupca ugostit će nastupe porečkih osnovnih škola i vrtića, mješovitog zbora Joakim Rakovac, karaoke i koncerte Los Kolegosa, dok će Gradska knjižnica Poreč održati radionice ukrašavanja blagdanskih keksa i poklon kutijica, kao i radionicu za odrasle: Od špage do ukrasa.
U srijedu u porečkom kazalištu gostuje dječja plesna predstava ''Čarobnjak iz Oza'' u 18 sati, a u 20 sati održat će se tradicionalni božićni gospel koncert James Patterson's Gospel Group.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec  

(REX/foto Manuel Paljuh)

Facebook komentari