Zbog Uljanika održan sastanak troje ministara u Vladi

MINISTAR HORVAT: NASTOJIMO RADNICIMA OBEZBJEDITI PLAĆE, A O BRUXELLESU OVISE NAŠI BUDUĆI KORACI
Danas poslijepodne održan je sastanak u Vladi o stanju u hrvatskim brodogradilištima na kojem su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić,  ministar državne imovine Goran Marić i ministar gospodarstva Darko Horvat koji je izjavio da će se konačna odluka oko Uljanika znati za dan-dva, te je nekoliko opcija na stolu. Osim toga ministar gospodarstva Darko Horvat ocijenio je da je najavljeni štrajk radnika Uljanik Grupe i 3. maja legitiman, jer uprava nije na vrijeme osigurala plaće.

"Ministar Marić i ja, s premijerom, radnicima i upravom, nastojimo naći legitimni modalitet da se radnicima osiguraju barem dvije plaće, a o odgovoru Bruxellesa na plan restrukturiranja ovisit će i naši budući koraci", rekao je ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Što se tiče odbijenice HBOR-a za kredit strateškom partneru Uljanika "Kermas energiji", kojim je Kermas namjeravao dati Uljaniku pozajmice za plaće, Horvat je odgovorio da je "odbijenica logična s obzirom na način na koji je zahtjev sročen", hoće li se zahtjev ponavljati, vidjeti će se slijedećih dana.

(rex)

Facebook komentari