Povrat poreza bit će u lipnju, ne u kolovozu

NAJAVA MINISTRA FINANCIJA ZDRAVKA MARIĆA
Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da će povrat poreza ove godine biti u lipnju, a ne, kao što je to bio običaj prijašnjih godina, u kolovozu. Istaknuo je kako to nema veze s terminom održavanja parlamentarnih izbora.

"Građani mogu očekivati povrat poreza već u lipnju, o tome smo govorili još kada je bio prvi krug mjera. Najavili smo da ćemo, što se tiče funkcioniranja Porezne uprave i Centralne riznice odnosno lokalnih proračuna, učiniti sve što je u našoj moći da ubrzamo naše procedure. Nadam se da ćemo ove godine ne samo uspjeti u tome, nego da će to ostati trajna praksa i nakon ove godine, umjesto kao što se do sada povrat poreza isplaćivao u kolovozu.”, - najavio je Marić u izjavi novinarima u Saboru.

Građanima će se rješenja izdavati do kraja svibnja, u kojima će dobiti i rok za žalbu, a s isplatama povrata poreza započet će se u lipnju, istaknuo je Marić. Dodao je da će rješenje biti izvršno, a utvrdi li se da je nešto krivo obračunato na štetu poreznog obveznika, država će to kompenzirati.

(rex)

Facebook komentari