Poveli, pa stali i slijede kvalifikacije

INTER : ISTRA 1961 3:1
Nakon poraza u Zaprešiću sada već svima mora biti jasno da se klub mora početi skautiranjem mogućih protivnika u kvalifikacijama, što smo mi u svojim tekstovima još davno prije nagoviještali. Klub mora angažirati tri skauta koji će pratiti utakmice Sesveta, Dugopolja i Varaždina koji su najbliži pozicija za razigravanje, ne naprave li to sada i odmah, klub će dokazati svoje nerazumijevanje hrvatskog nogometa.  

Istra 1961 je izgubila ponajvažniju utakmicu sezone, iako je nakon prvih 40 minuta izgledalo da bi se mogla vratiti s bodovima u Pulu, ali nakon gola Serdarova u 41. minuti moglo se naslutiti što će biti do kraja utakmice.

U početku Istra 1961 je krenula onako kako je Cvitanović i najavljivao, s napadom u kojem je sudjelovalo pet-šest igrača i to je donijelo dvije-tri obećavajuće situacije za goste preko Pavića, Savija i Laukžemisa. Ipak najbolju priliku imaju domaćini u 11. minuti ali udarac Čuline s pet metara sjajno brani Čondrić.

U 26. minuti ubačaj Pavića s lijeve strane Nkololo je u dobroj poziciji, ali njegov udarac glavom ide pokraj vratiju. Svoju dobru igru Puljani su okrunili u 31. minuti, kada je Einar Galilea prvo oduzeo jednu loptu sjurio se prema kaznenom prostoru, poslužio je Ndija koji ulazi u kazneni prostor i mirno zabija za vodstvo Istre 1961. U 41. minuti Bosec ubacuje s desne strane u šesnaesterac gostiju, Serderov volejem zahvaća loptu upućenu s nekih 14-15 metara i ona odsjeda u mreži golmana Čondrića. Samo minut kasnije odlična šansa Intera, ali Čondrić nogom brani udarac Mamuta s nekih 5-6 metara.

Između 60. i 70. minute Puljani imaju dvije šanse, ali domaćin u 80. minuti preko Mamuta dolazi do vodstva. Nakon toga Ndi u 89. minuti dobiva drugi žuti karton, a na samom kraju utakmice Serderov postavlja konačni rezultat.

Inter : Istra 1961  3:1 (1:1), Strijelci: 0:1 Ndi (31), 1:1 Serderov (41), 2:1 Mamut (80), 3:1 Serderov (90+4).

Inter: Matković, Bosec, Šimunec, J. Čeliković, I. Čeliković, Brezovec, Muhar, Serderov, Postonjski, Čulina, Mamut (od 88' Mišković).
Istra 1961: Čondrić, Grujević, Rimane (od 46' Rodriguez), Bosančić, Pavić, Einar, Lončar, Ndi, Savio, Nkololo (od 76' Regan), Laukžemis (od 54' Fuentes).

(rex)

Facebook komentari