Potres u Albaniji potaknuo vrijedne volontere i Crveni križ - VIDEO

VLASITITIM RUKAMA NAPUNILI ŠLEPER S VIŠE OD ŠEST TONA ROBE
Potres u Albaniji proteklog tjedna potalnuo je mnoge naše sugrađane, udruge i instiutcije na akcije solidarnosti. Istarska županija tako se se zajedno s gradskim društvima Crvenog križa uključila u prikupljanje pomoći za nastradalo stanovništvo Albanije nakon velikog potresa koji ih je pogodio prošli utorak.

U četvrtak ujutro, na inicijativu gradonačelnika Borisa Miletića koji je kontaktirao veleposlanika Hrvatske u Albaniji Zlatka Kramarića koji je poslao potrebe za robom, pokrenut je stožer nakon čega je napravljena organizacija te prijem robe i donacija. Pola šlepera napunjeno je jučer, a druga polovica nakrcana je jutros ispred prostorija pulskog Crvenog križa.

Humanitarna pomoć za Albaniju

Objavljuje Regional Express u Utorak, 3. prosinca 2019.Osim financijskih sredstava koja su se prikupljala putem Apela za pomoć stradalom stanovništvu Albanije koji je objavio HCK i gradska društva Crvenog križa Istarske županije prikupljala se i materijalna pomoć. Donirale su se tako deke, posteljine, jastuci, vreće za spavanje, sapuni, deterdženti, čeone lampe i riblje konzerve.

Ukupno je prikupljeno 6.647 tona robe što u protuvrijednosti iznosi 160.000 kuna. Roba je u utorak u jutarnjim satima vrijednim rukama volontera ukrcana u šleper koji je krenuo put Albanije.

(REX/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari