Posljedice nevremena u Hrvatskoj

OLUJNO NEVRIJEME NA PODRUČJU ISTARKSE ŽUPANIJE I GRADA ZAGREBA
Istarska županija
Dana 24. srpnja Županijski centar 112 Pazin zaprimio je od 13:55 sati dvadesetak dojava građana o posljedicama grmljavinskog nevremena na području županije: tri šumska požara izazvana udarom groma (Boljun, Labin i Salakovci), jedno poplavljivanje poslovnog prostora (Rovinj), pad lima na telefonski kabel (Hrboki) i pad zaštitne ograde na kolnik D66 kod mosta Raša.

Primorsko-goranska županija
Dana 24. srpnja u poslijepodnevnim satima područje grada Rijeke, Opatije, Crikvenice, otoka Krka i Cresa zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika.
Na vatrogasnim intervencijama uklanjanja stabla i grana, ispumpavanju vode, te sanaciji krovišta i kolnika sudjelovalo je ukupno 29 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP-e Rijeke, Krka i Crikvenice, te DVD-a Kastav i Cresa.

Varaždinska županija

Dana 24. srpnja u večernjim satima područje grada Varaždina i okolice zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, te ispumpavanja vode.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 24. srpnja oko 20:00 sati na područje Kutine i Lipovljana zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno ukupno 6 tehničkih intervencija; ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabla s električnih vodova. Na vatrogasnim intervencijama sudjelovali vatrogasci VP Kutina i DVD Lipovljani.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija
 Grad Zagreb i Zagrebačku županiju (područje Dugog Sela, Svete Nedelje, Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Marije Gorice) zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom. Županijski centar 112 Zagreb od 21:30 sati zaprimio je više stotina poziva građana o poplavljenim stambenim i poslovnim prostorima, garažama, podrumima, zapunjenim odvodnim kanalima koji su uzrokovali plavljenje i nanose blata na kolnik i izbijanje poklopaca šahtova. Najviše dojava zaprimljeno je iz centra Grada Zagreba. Zaprimljena je jedna dojava o odronu zemlje na kolnik (Šestinski dol/Orahovac) i nekoliko dojava o padu stabala na prometnice.

Dvije obitelji  iz centra Grada Zagreba su zatražile smještaj jer su im poplavljeni stanovi. Smještaj je organiziran u objektu Crvenog križa u Kosnici. U podvožnjaku u Miramarskoj ulici, osoba je ostala zaglavljena u automobilu koji se zaustavio u velikoj količini vode na kolniku. Na tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode iz stana u Zagrebu, vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo te je preminuo.  Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izražavaju najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog vatrogasca.

(REX)

Facebook komentari