Posebna regulacija prometa za vrijeme utrke

PRIVREMENA REGULACIJA I ZABRANE PROMETOVANJA
Zbog održavanja međunarodne triatlon utrke IRONMAN u nedjelju, 17. rujna 2017. godine, u vremenu od 10 do cca 19 sati, na snazi će biti uspostavljena privremena regulacija prometa, a na nekim dionicama cesta bit će duže zabrane i ograničenja prometovanja, kako na području grada Pule, tako i šire okolice.

Nakon plivačkog dijela na Verudeli, nastavlja se sa biciklističkim dijelom manifestacije na itinereru: ulice Veruda – Stoja – Sv.Polikarpa – Arsenalska – Flaciusova – Riva – Sv.Petra – Partizanski put (Veli Vrh) – Galižana – Vodnjan – Juršići – Svetvinčenat – Bričanci – Foli – Rajki – Orihi – Šajini – Glavani – Marčana – Loborika –Radeki Polje – Valtura – Šišan – Šikići – Medulinska ulica – C.P.Brigada (obilaznica) – Veruda – Verudela.

Potom slijedi trkački dio manifestacije na itinireru: ulice Veruda – Lungomare -  Stoja – Valovine - Fižela – Sv. Polikarpa – djelomično Arsenalaska – Riva – djelomično Giardini – Istarska – Starih Statuta – Sv.Petra do Creske ulice na Velom Vrhu.

Policijski službenici i druge osobe temeljem ovlaštenja (redari), koji će se nalaziti na trasi, provodit će mjere osiguranja te stoga pozivamo sve vozače motornih vozila, koji se nađu na pravcu održavanja manifestacije, da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji.

Tijekom trajanja biciklističkog djela triatlona bit će zatvorena dionica cesta  D66 Labin-Pula, dionica između Marčene i Loborika, za koje vrijeme će promet biti preusmjeren zaobilazno u smjeru Barban – Žminj – (auto cesta) ili Kurili – Bale – Vodnjan – Pula i obrnuto.

Također, za pravac Pula-Medulin i obrnuto omogućit će se prelazak i prometovanje vozila na kružnom toku Šikići na pravcu St. Pelićeti – Medulin, a na kružnom toku na Premanturskoj cesti za pravac Premantura – Pula te za naselje Valdebek i obrnuto. Međutim, kako se ti prijelazi nalaze na trasi kretanja biciklista, organizirat će se naizmjenično propuštanje vozila te bi i tu moglo doći do povremenih zastoja u  prometovanju, posebice u vremenu od 13 do 15 sati, kada se očekuje najveća koncentracija biciklista na cesti.

Napomena : vremena su okvirna i u ovisnosti je o tijeku utrke kada će se cesta zatvoriti ili otvoriti po pojedinim dionicama.  REX

Facebook komentari