Poseban režim prometa za vrijeme Davis cup-a

ZBOG VELIKOG BROJA POSJETITELJA
Kako se na četvrtfinalnom susretu Davis cup-a između Hrvatske i SAD-a očekuje veći broj posjetitelja, policija će poduzimati niz mjera i radnji kako bi ovo događanje proteklo u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Predsjednik Izvršnog odbora za sigurnost, Roland Fable, istakao je kako je od petka, 10. srpnja od 7 sati u zoni dvorane Žatika, na snazi tzv. režim akreditacija, ali i posebne mjere i aktivnosti u prometu, a ulaz posjetitelja u dvoranu omogućit će se sat vremena prije početka meča. Na prostoru ispred dvorane omogućit će se kretanje isključivo službenih vozila (Peugeot, interventna vozila i vozila sa vip akreditacijama za predsjedničku ložu, dok svi ostali akreditirani imaju osigurano parkirno mjesto na službenom parkiralištu iznad dvorane.
Važno je naglasiti kako će prometnica od rotora Žatika do semafora kod Parensa biti otvorena za sav promet kako se ne bi stvarale gužve na drugim prometnicama te će se na navedenoj dionici promet odvijati uz neposredan nadzor policije. Parkiralište Žatika (kod gradskog groblja) biti će otvoreno i besplatno, a sve će olakšati prometni znakovi koji će biti postavljeni oko sportskog parka Žatika kako bi posjetitelje uputili kako najlakše stići na odredište (parkiralište).  
Načelnik PP Poreč, Valter Opašić na današnjoj je konferenciji apelirao na posjetitelje da do dvorane dolaze ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve u okolici dvorane i na ulazima. Organizatori su osigurali besplatno parkiralište Žatika, sa dovoljnim brojem parkirnih mjesta. Načelnik je također zamolio građane i posjetitelje da ne parkiraju vozila na nepropisnim mjestima, niti na dijelu Vukovarske ulice u blizini dvorane. Napomenuto je da se posjetitelji i gledatelji pridržavaju  uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba.
Prije samog kraja konferencije predstavnici sigurnosti pozvali su posjetitelje da se u vrijeme održavanja mečeva ponašaju civilizirano, da navijaju fer i korektno, kako bi natjecanje prošlo u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.
Mole se posjetitelji da ne unose predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili predmeta za stvaranje nereda ili nasilja ( kišobrani, drvene i metalne palice, oružje, i sl..)
S obzirom da je u tijeku turistička sezona i povećan broj gostiju u gradu, te se očekuje velika posjeta navedenom događaju mole se građani za razumijevanje ukoliko dođe do eventualno kraćih gužvi u prometu, naročito prije i nakon javnog okupljanja. (REX)

Facebook komentari