Poruke podrške poznatih jazz glazbenika! - VIDEO

POGLEDAJTE PORUKE LEGENDARNIH DEE DEE BRIDGEWATER I CASSANDRE WILSON
30. travnja se obilježava Međunarodni dan jazza, a mi vam šaljemo lijepe poruke jazz glazbenika koji su nastupili u sklopu dosadašnjih Zagreb Jazz festivala (Jazzg). Nakon što su čuli za potres u Zagrebu i nakon što nam je COVID-19 onemogućio druženje na koncertima, javili su se s divnim porukama podrške.

Slavna Dee Dee Bridgewater je poruku podijelila i na svojoj Facebook stranici:

Poslušajte divnu poruku također divne jazz glazbenice Dee Dee Bridgewater! ❤️ Thank you Dee Dee Bridgewater

Objavljuje Jazzg u Nedjelja, 26. travnja 2020.


Cassandra Wilson nam je na kraju video poruke i zasvirala:

Hrvatska je u lijepom sjećanju ostala i neponovljivoj Cassandri Wilson! Lijepe misli i poruke je završila svirkom na gitari! Predivno �� ❤️ Thank you Cassandra Wilson

Objavljuje Jazzg u Ponedjeljak, 27. travnja 2020.


Riječi podrške došle su i od Aarona Diehla, Lucy Woodward, Linda May Han Oh i Cyrille Aimée!

Jazz glazbenici također nemaju mogućnost nastupa uživo pa su sinoć u 20 sati održali online koncert #JazzDayAtHome2020. Domaćin ovog koncerta bio je Herbie Hancock, a iz svojih su domova nastupili vrhunski jazz glazbenici od kojih smo neke imali čast ugostiti i na našim festivalima!

Nastupili su: Dianne Reeves, Joey DeFrancesco, Dee Dee Bridgewater, Marcus Miller, Lang Lang, Charlie Puth, Cécile McLorin Salvant, John McLaughlin, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit...

Koncert se inače trebao održati u Cape Townu i na još nekoliko lokacija, ali se zbog COVID-19 i ovaj jedinstveni događaj preselio u virtualni svijet!

(rex/izvor menart/foto:Davor Hrvoj)

Facebook komentari