Portarata: obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga-VIDEO

ZDRAVI ŽIVOTNI IZBORI I VRIJEDNOSTI SURADNJE I ZAJEDNIŠTVA!
Policijska uprava istarska već tradicionalno, u suradnji sa Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule, kampanjom protiv bolesti ovisnosti Istarske županije Bježi/Via i drugim partnerima obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Sinoć je na Portarati u Puli i obilježen ovaj datum, kada se nastoji upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Od 19 do 21 sat, na Trgu Portarata u Puli, održana je tako prigodna preventivna aktivnosti, kojoj je cilj podići svijest građana, prvenstveno mladih, o problemu ovisnosti o drogama. Naime, policija će zajedno sa svojim partnerima postaviti info punktove, na kojima će građani moći dobiti informacije o prevenciji i suzbijanju zlouporabe droga u Istarskoj županiji. Održan je se i prigodan glazbeno scenski nastup, a policijski pas Don izveo je atraktivnu pokaznu vježbu pronalaska sumnjive tvari.

U aktivnostima je u ime Vijeća za komunalnu prevenciju grada Pule sudjelovala je predsjednica Vijeća ujedno i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, koordinator kampanje Bježi - Via Diego Bosusco, voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Helena Mitrović, a ispred Policijske uprave istarske, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

(REX, foto: M. Zubonja)

Video vezan uz članak

Facebook komentari