Porečki atletičari na dvoranskom Prvenstu Hrvatske za kadete i kadetkinje

ANDREA MATIĆ U ''B'' FINALU
U Rijeci je u subotu održano dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. Nastupilo je 300-tinjak mladih atletičarki i atletičara iz 28 klubova. Posebno se istakla Lucija Grd koja je u finalu istrčala novi dvoranski kadetski rekord na 60 m prepone-0,762 u vremenu 9,03 (u kvalifikacijama prije toga izjednačila je stari rekord sa 9,07). Osim nje spomenimo Zvonimira Tirića koji je osvojio dva naslova prvaka i to na 60 m prepone-0,84 (8,68) i u skoku u dalj (6,12 m) kao i Mateu Čerinu koja također s dva naslova odlazi iz Rijeke i to na 60 m (7,86) i u skoku u dalj (5,47 m).

Porečki Maximvsi su također imali svoja dva predstavnika, Andreu Matić, koja je još ovu godinu mlađa kadetkinja, te kadeta Mateja Oplanića. Andrea je kao i uvijek bila odlična, te je u polufinalnoj utrci na 60 metara ostvarila ukupno 13. vrijeme istrčavši osobni rekord 8,34. Sa tim se rezultatom plasirala u "B" finale, gdje je još jednom popravila svoj najbolji rezultat istrčavši istu dionica za 8,26 te tako ostvarila ukupno 8. rezultat natjecanja. Naime, najboljih 8 djevojčica se po rezultatu plasiralo u "A" finale, dok su one raspoređene od 9. do 16. mjesta dobile još jednu priliku za popravak svog vremena u "B" finalu.

Andreu čeka za 7 dana jedno od najvažnijih natjecanja u dosadašnjoj mladoj karijeri, državno prvenstvo u dvorani za mlađe kadete. S obzirom na dosad pokazano, realno je za očekivati postolje i medalju, a nijanse će odlučivati o njezinom sjaju.
U skoku u dalj je također bila solidna, te je skokom od 4,52 doskočila na 14. mjesto. Matej je imao isto tako solidan nastup, te je u utrci na 60 metara zauzeo ukupno 31. mjesto rezultatom 8,31. (REX)

Facebook komentari