Porečka i pulska biskupija bolnici donirala vrijedno sanitetsko vozilo

DANAS ODRŽANA SVEČANA PRIMOPREDAJA UZ BLAGOSLOV
Danas je ispred ravnateljstva pulske Opće bolnice održana svečana primopredaja donacije te blagoslivljanje novog sanitetskog vozila koje je bolnici donirala Porečka i Pulska biskupija.

Tom je prigodom biskup mons. Dražen Kutleša poručio:
'Ravnateljica me je nazvala i rekla da bolnica ima potrebu za jednim vozilom. Odmah smo pristali pokazati solidarnost. Mogli bi i više… nekako se uvijek u našem društvu više brinemo za obnovu zgrada nego za žive ljude… Nadam se da ćemo ubuduće sudjelovati u više ovakvih akcija'.

Ravnateljica OB Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med., izrazila je zadovoljstvo ovom donacijom jer se pacijenti voze, kako je rekla u derutnim vozilima, a novo će se vozilo koristiti za sanitetski prijevoz Istarskih domova zdravlja i za novu bolnicu.
Zahvalama za donaciju kojom će se koristiti građani ali i turisti, pridružili su se i istarski župan Valter Flego, te pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Ovom vrijednom donacijom Porečka i pulska biskupija omogućila je svim pacijentima OB Pula siguran i kvalitetan prijevoz za potrebe liječenja ili dijagnostičke obrade, između dvije lokacije na kojoj sada djeluje Pulska opća bolnica.

Vrijednost donacije je 286.250 kuna (uključujući PDV). Donirano vozilo u potpunosti je prilagođeno za prijevoz teško pokretnih pacijenata u sjedećem ili ležećem položaju, opremljeno je svom opremom za siguran prijevoz pacijenata u potpunosti u skladu HRN EN 1789:2011 norme.

Ovo je treća u nizu vrijednih donacija Porečke i pulske biskupije Općoj bolnici Pula. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari