Poreč se predstavlja na Festivalu ambasada u Pragu

SUSRET S HRVATSKOM VELEPOSLANICOM U ČEŠKOJ REPUBLICI
Poreč se ovog vikenda predstavlja na Festivalu ambasada u Pragu, glavnom gradu Češke. Sudjelovanje Poreča realizira se na poziv prijateljskog grada Praga 6, najvećeg okruga u češkoj metropoli, a ususret događanju koje će se održati u subotu, 8. lipnja 2019. na jednom od glavnih trgova u ovom okrugu, delegacija Poreča susrela se i s hrvatskom veleposlanicom u Češkoj republici, Nj.E. Ljiljanom Pancirov.

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo što će se u ime Hrvatske predstavljati upravo Poreč. – Iako sam preuzela službu prije samo četiri mjeseca, zbog gostoljubivosti ovog naroda već se sada osjećam u Pragu kao kod kuće. Sutrašnji festival u prosjeku posjeti od 20 do 30 tisuća ljudi, stoga će to biti odlična prilika Poreču i Hrvatskoj da se predstave velikoj publici, rekla je veleposlanica napomenuvši kako će i njeno veleposlanstvo intenzivno raditi na tome da se Hrvatska predstavi u Češkoj.
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik zahvalili su se prijateljskom gradu Pragu 6 na gostoprimstvu, ali i prilici da se Poreč kroz gastronomiju i ponudu predstavi najvećem praškom okrugu. 

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i gradonačelnik Praga 6 Ondřej Kolář i njegov zamjenik Jaromír Vaculík, dogovoreno je kako će se suradnja između Poreča i Praga nastaviti i u budućnosti i to kroz turističku, obrazovnu, kulturnu i gospodarsku suradnju.
Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva.

(REx)

Facebook komentari