Poreč: rekordan Promohotel kao najava rekordne turističke sezone

Poreč: rekordan Promohotel kao najava rekordne turističke sezone-75529

ŽUPAN VALTER FLEGO OTVORIO NAJVEĆI SAJAM IKADA
Promohotel u Poreču oduvijek je test za najavu turističke sezone u Istri, koja mu slijedi.

Sudeći po ovogodišnjim brojkama, moglo se čuti u srijedu 22. veljače, u Poreču, tijekom svečanosti otvorenja, istarski je župan Valter Flego, otvorivši sajam, poželio istu takvu novu sezonu.

32. izdanje sajma odvija se na tri etaže u Žatici, počevši od njezina glavna ulaza, odakle kreću izložbeni punktovi. Uzvanike su na otvorenju pozdravili i direktorica sajma Ivana Štiković, u ime Studia 053 i tima suradnika, potom Edi Štifanić, gradonačelnik grada Poreča, Damir Sirotić, direktor  HGK -  Županijske komore Pula, Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Sajam se održava na 4 200 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora. Na sajmu se predstavlja 180 izlagača, što znači da manifestacija  po broju izlagača bilježi  porast od 20 %,  a porast od 30% izlagačkog prostora u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtke koje izlažu na sajmu dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Republike Srbije, Španjolske, Belgije i Mađarske, te zastupaju više od 450 poznatih svjetskih brendova.

Sajam je namijenjen  vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva.

Cilj održavanja sajma je približavanje našim sugrađanima  svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprinijeti  promociji i razvoju grada, i šire okolice. Svi zainteresirani imati će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje.

Program izlaganja sastoji se od:  hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara , prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka,  rashladnih uređaja, prehrane, slastice, vitrina za sladoled i kolače, craft piva ,  papirnata galanterija i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, tekstilne industrije, proizvodnja kreveta i madraca, wellness program, profesionalna oprema za čišćenje, oprema i uređenje za eksterijere i interijere, podne obloge , namještaj na bazi drva – kao osnovne sirovine, računalno programiranje, IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja, električna vozila i ostalo.

Svakodnevni program biti će obogaćen zanimljivim stručnim događanjima, okruglim stolovima, predavanjima, radionicama i prezentacijama kompetentnih predavača, a posjetitelje očekuje i svakodnevni cooking show. Posjetitelji će imati priliku vidjeti prezentacije jela od strane renomiranih istarskih restorana i njihovih kuhara kao i  prezentacije talijanske kuhinje, finger fooda, sljubljivanje craft piva i namirnica na bazi mesa te moderne kombinacije jednostavnih namirnica.

Osim kuhanja u cooking showu, izlagači prehrambenih proizvoda i ugostiteljske opreme na svojim će štandovima posjetiteljima svakodnevno prezentirati maštovita jela kako bi na najbolji način dočarali svoje proizvode u skladu sa novim europskim trendovima i sve zahtjevnijim tržištem.

U sklopu cooking showa u četvrtak 23.02. u 13:00 sati biti će predstavljen i pilot projekt „More od malih nogu“ u organizaciji LAGUR-a „Istarski švoj“  usmjeren  na poticanje konzumacije svježe lokalne ribe i drugih morskih organizama u odgojno obrazovnim institucijama (jaslice, vrtići i osnovne škole) s ciljem promicanja poželjnih prehrambenih navika od najranije dobi. Projekt se predstavlja sa renomiranim kuharom Davidom Skokom i kuharskim osobljem odgojno obrazovnih ustanova koje je u sklopu projekta usavršavalo svoje znanje u pripremi lokalne ribe i mekušaca te sudjelovalo u izradi kuharice s prigodnim receptima namijenjenim djeci i prilagođenim konzumaciji u vrtićima i školama.

U četvrtak, 23.02. u 11:0 sati, na vanjskom djelu izložbenog prostora u šatorskoj konstrukciji održati će se 3. OTVORENO PRVENSTVO ISTRE ZA NAJBOLJEG PIZZA MAJSTORA „MAINARDI PIZZA KUP ISTRA 2017“ . Otvoreno prvenstvo Istre u izradi pizze koje organiziraju Mainardi food i Napoletanski mlin CAPUTO, pod pokroviteljstvom Udruge Napoletanskih Pizzaiuola APN.  Istog dana u 16:00 sati  biti će proglašenje najboljeg pizza majstora koji će kao nagradu dobiti priliku da brani boje Mainardi tima na svjetskom prvenstvu za najboljeg pizzaiuola   „TROFEO CAPUTO“ u Napulju na XVI CAMPIONATO MONDIALE DEL PIZZAIUOLO – TROFEO CAPUTO 2017.

U organizaciji HGK Županijske komore Pula i Upravnog odjela za turizam Istarske županije , 24. veljače s početkom u 13:00 sati, održati će se 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije sa naglaskom na  inovativnim rješenjima važnim za uspješno vođenje obiteljskog smještaja.

Ulaz na sajam kao i na stručna događanja, slobodan je za sve posjetitelje.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 22.02.2017. / 12:00 – 19:00h
Četvrtak, 23.02.2017. / 10:00 – 19:00h
Petak, 24.02.2017. / 10:00 – 19:00h
Subota, 25.02.2017. / 10:00-17:00h

Promohotel  2017. – 32. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održava se u dvorani Žatika od 22. – 25. veljače 2017. godine. Dobrodošli!

(J. Vitasović / Manuel Angelini)