Poreč je sa jučerašnjim danom dostigao 3,4 milijuna noćenja!

UZ OVOGODIŠNJI ADVENT, BROJKE I DALJE RASTU...
Grad Poreč grad je lider u organiziranim manifestacijama u Istri, rečeno je jučer, u ponedjeljak 13. studenoga u Gradskoj vijećnici prilikom predstavljanja 2. izdanja Adventa Poreč. Sa svojom Turističkom zajednicom i turističkim tvrtkama, Poreč je ozbiljno zagrizao i u ovo doba godine, želeći se pozicionirati kao lider bez konkurencije. Adventskih stotinjak besplatnih programa već u 2. izdanju privlače brojne goste koji ciljano posjećuju baš Advent, a uz Europsko rukometno prvenstvo u siječnju, Grad će biti pun i tijekom te tradicionalne zimske "rupe" u kalendaru.

Kako bi spremni dočekali goste, Valamar tijekom blagdana otvara vrata pet svojih hotela: Valamar Diamant, Valamar Riviera, Valamar Villa Parentino, Valamar Crystal i Valamar Zagreb, te apartmanskog naselja Valamar Diamant Residence, istaknula je u Gradskoj vijećnici Poreča Vlatka Ilečić Arklinić.

Eva De Zan Prusina iz Plave lagune najavila da će njihovo poduzeće tijekom blagdana u Poreču imati otvoreno šest hotela – Laguna Parentium, Laguna Materada, Laguna Albatros, Laguna Molindrio, Plavi i Laguna Istra.

S obzirom na to da je prošle godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču ostvaren rast od 20% posto u dolascima i 22% u noćenjima, direktor TZ Poreča Nenad Velenik rekao je kako su najave za ovu godinu već sada vrlo dobre.

-  Vjerujem da ćemo rekordnu godinu završiti u jednakom stilu. Poreč je s jučerašnjim danom došao do brojke od 3,4 milijuna noćenja, a ovakav sveobuhvatni program Adventa kao i atraktivan doček Nove godine dodatno će privući strane i domaće goste.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine, dok će porečko besplatno klizalište ostati otvoreno do 14. siječnja.

(J.Vitasović / Manuel Angelini)

Facebook komentari