Poplavljena pulska riva

POSLJEDICE OLUJNOG JUGA
Sinoćnje nevrijeme - jugo i velike količine kiše dovele su do velikih plima koje su poplavile i pulsku rivu.

Jako i olujno jugo s orkanskim udarima tijekom noći se smirilo, no kišni oblaci nastavili su pristizati s jugoistoka uz sporadičnu grmljavinu. Prema mjerenjima pala je vrlo obilna kiša; postaje u Puli izmjerile su između 17 i 19 mm.

Na Istarskom ipsilonu, zbog vode na kolniku, neko je vrijeme bila zatvorena dionica između čvorova Pula i Kanfanar u oba smjera, no od jutros je ista dionica otvorena i promet se neometano odvija.

U Puli je na rivi kraj Riječkog gata more prešlo razinu obalnog zida i prelilo se do prometnice, a interventne službe čitavo jutro pokušavaju osposobiti prometnice.

Za danas se na području Istre najavljuje nastavak oblačnog vremena s povremenim pljuskovima te obilnom oborinom, uglavnom prijepodne. U drugom dijelu dana naoblaka će se smanjiti.. Puhat će umjereno do vrlo jako jugo, na udare i olujno jugo koje će tijekom dana slabjeti i na dijelu područja okrenuti na umjeren do pojačan zapadnjak i jugozapadnjak koji će navečer posve oslabjeti. More će biti umjereno valovito do valovito, prijepodne ponegdje i jače valovito, u noći u smirivanju. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 13 do 15 °C, u unutrašnjosti Istre od 10 do 12 °C, a najviša dnevna od 15 do 17 °C.

(Rex/Manuel Angelini)

Facebook komentari