Pomozimo Massimu da bude kao njegovi vršnjaci!

UKLJUČITE SE PREMA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA
Massimo je rođen u 28. tjednu sa porođajnom težinom od 780 grama. Svojih prvih 7 mjeseci proveo je u bolnici u Zagrebu. Mozak mu je pri porodu ostao bez kisika i kao posljedicu ima trajno oštećenje sluha. Od rođenja je stalno po bolnicama i rehabilitacijama. Do svojih 8 godina 3 puta tjedno je odlazio u Rijeku na rehabilitaciju u centar Slava Raškaj i 2 puta tjedno u Pulu u centar Veruda. Kada je krenuo u školu u Žminj, obitelj više nije stigla odlaziti u Rijeku i nastavljena je rehabilitacija 2 puta tjedno u Puli.  To su rehabilitacije slušanja , govora, fizikalna , psiholog i pomoć pri učenju.
U dobi od 12 godina Massimu se je pogoršao sluh i ovu godinu sam morala nabavit nova slušna pomagala koja su puno jača što znači i puno skuplja. Slušna pomagala koštaju 32 000kn od cega zdravstvo pokriva samo 5000kn te sam ja morala nadoplatiti još 27 000kn.

Javili su se i novi problemi sa hodom. Massimo je inače prohodao u dobi od 22 mjeseca i nije bilo nikakvih problema sa hodom. Unatrag 3 godine počeli su problemi sa ravnotežom i hodom. Obitelj je tražila mišljenja i rješenja kod raznih doktora od Rovinja , Pule, Rijeke i Zagreba . Bili su na više hospitalizacija ali Massimu se stanje i dalje pogoršava. Samostalno ne može stajati bez pridržavanja a ako stepenice nemaju rukohvat hoda četveronoške. Liječnici su mu dijagnosticirali diskinetički oblik cerebralne paralize. Mišljenja su kako mu treba intenzivna fizikalna rehabilitacija kako bi se usporila progresija bolesti jer je inače pitanje vremena kada ce završiti u kolicima. 

Ovo ljeto je Massimo odlazio na privatnu intenzivnu fizikalnu rehabilitaciju u Rovinj 3 tjedna koju je majka platila 11 250 kn. Pomaci su minimalni. Za sve više od toga treba ići na specijalno liječenje.
Poliklinika Glavić u Dubrovniku nudi liječenje robotima koji uče hodati na način da rehabilitiraju mozak što i je oštećenje kod cerebralne paralize, odnosno neki drugi zdravi dio mozga preuzima funkciju oštećenog dijela. Nakon prekida terapije efekt je trajan što nije slučaj kod klasične fizikalne terapije. Na žalost ova vrsta terapije je jako skupa i Massimova majka nije u mogućnosti je platiti sama. Jedan tjedan iznosi oko 10 000 kn a minimalno bi trebalo odraditi 12 tjedana. To znači da bi se majka morala sa Massimom preseliti u Dubrovnik na 3 mjeseca pa je i to dodatni financijski izdatak.
Samo u ovih par mjeseci za Massimovo lijecenje majka je izdvojila oko 40 000kn.

Do sada je nekako uspijevala sama pokriti sve troškove ali ovo više ne može sama. 
Svi koji su u mogućnosti i žele pomoci Massimu mogu donirati dobrovoljni prilog uplatom na žiro račun otvoren u OTP banci HR5524070003104976338 na ime Ruža Sirotić , Model 99.

Obavezno treba navesti: Svrha uplate: HUMANITARNA DONACIJA ZA MASSIMA ; kako se od donacija ne bi naplaćivao porez. Pomozite ukoliko možete! Hvala svima!

https://www.facebook.com/groups/162585667812393/

(REX)

Facebook komentari