Polo na pijesku – Beach Polo Cup 2018 - VIDEO

OVOG VIKENDA U ROVINJU ODRŽAVA SE TURNIR U KRALJEVSKOM SPORTU
Jedinstveni sportski spektakl - Rovinj Beach Polo Cup treću godinu za redom održava se na plaži Porton Biondi. Turnir započinje u petak 8. lipnja u 19 sati svečanom ceremonijom na kojoj će nastupiti Franka Batelić. Ovaj događaj doveo je mnoge obožavatelje pola u Rovinj, a za potrebe natjecanja stiglo je i šezdesetak argentinskih rasnih konja.
Sljedeća dva dana očekuje nas devet utakmica. Natjecatelji iz dvanaest zemalja raspoređeni su u šest međunarodnih timova nazvanih po glavnim sponzorima ovog događaja, a pobjednici bit će poznati u nedjelju. 

U sklopu Rovinj Beach Polo kupa organiziran je i koncert Sophie Ellis Bextor. Kako kažu organizatori, popunjeni Maistrini hoteli najavljuju još jedan spektakularan turnir. „Maistra kontinuirano radi na razvoju Rovinja kao top destinacije i prvog izbora stranih i domaćih turista. Tijekom Rovinj Beach Polo Cupa, očekujemo ostvarenje od oko 7.000 noćenja u našim visokokvalitetnim smještajnim jedinicama. Vrhunski turizam koji želimo ponuditi našim gostima zahtjeva i vrhunski smještaj te stoga nastavljamo s ulaganjima kako bi do 2020. godine 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri ili pet zvjezdica“, kazao je David Flam, direktor marketinga Maistre.
„Uz događaje poput ovoga, postajemo atraktivna i prepoznatljiva destinacija za goste iz cijelog svijeta“, kazala je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinj.

Rovinj Beach Polo Cup održava se u areni ukupne površine 7.000 četvornih metara, dok se utakmice igraju na pješčanom terenu s pogledom na stari grad. Ove godine igrači će se prvi put natjecati u petak navečer, pod svjetlima reflektora. „Iznimno sam sretan što će nam se ove godine u Rovinju, uz igrače 12 nacija, pridružiti i Narendra Singh iz Kraljevske obitelji Jaipur iz Indije, predsjednik meksičkog polo udruženja Guillermo Steta, svjetski poznati polo profesionalci kao i četiri žene koje se s nama natječu na ovom turniru. To pokazuje važnost događanja i ugled koji uživamo diljem svijeta“, istaknuo je Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a.

Između ostalog, održat će se i natjecanje za najbolji šešir -  „Most Fab Hat Competition“ na kojem će se birati najbolji šešir ili umetak za kosu. Finalna utakmica igra se u nedjelju u 15 sati kada ćemo doznati i pobjednike trećeg Rovinj Beach Polo Cupa.
(REX/ FOTO: Manuel Angelini, VIDEO: Renata Šimić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari