Politehnika Pula usko surađuje s vodećim istarskim gospodarstvenicima

NAJUSPJEŠNIJI GOSPODARSTVENICI ISTRE BUDUĆI SU POSLODAVCI NJIHOVIM STUDENTIMA
Politehnika Pula, visokoškolska je tehnička ustanova, koja već punih 15.godina u najvećem istarskom gradu  uspješno djeluje i intenzivno surađuje s vodećim gospodarstvenicima na poluotoku.
Naime, studenti Politehnike obavljaju stručnu praksu i pripremaju se za rad, u suradnji sa istarskim tvrtkama iz različitih sektora, a diplomante se Politehnike potom u istima rado zapošljava. Program Politehnike kreiran je u suradnji sa tim istim gospodarstvenicima prema potrebi tržišta rada i stoga se prilagođava upravo tržišnim potrebama istih, a to opet znači da su znanja stečena na Politehnici Pula primjenjiva u praksi.

Slogan/kredo Politehnike i jest „Znanje koje primjenjujem odmah“.

Budući da smo pri kraju akademske godine i da su upisi u novu već započeli, na Politehnici Pula polako zaokružuju i analiziraju ovogodišnji ciklus predstavljanja renomiranih istarskih i hrvatskih gospodarstvenika. U travnju ih je, u ime tvrtke RUDAN d.o.o. iz Žminja posjetio izvršni direktor Damir Grgorović i njegov tim. Također, na Politehnici je u travnju  boravio i tim INFOBIPA kojeg je predvodila Sani Jelčić, a studentima Politehnike Pula predstavili su tada svoja poduzeća i mogućnosti obavljanja studentske prakse u istima. Na ovim se susretima interaktivno uključuju studenti  u  realizaciju obvezne studentske prakse, a pritom upoznaju i gospodarstvenike koji im pružaju mogućnost sudjelovanja u njihovom poslovanju.

Svoje su pulske tvrtke na Politehnici predstavili i ISTRA TECH i TEHNOMONT. Vrlo interesantna predstavljanja imali su Davor Brenko, direktor Istra Techa i Tehnomontov pravnik Filip Komel. Studentima su prenijeli  informacije o mogućnostima zapošljavanja i obavljanja studentske prakse u njihovim poduzećima, kao i o svojim dosadašnjim iskustvima po tom projektu.

Gospodarstvenici  tvrtke Rudan d.o.o.,ujedno kao članovi Gospodarskog savjeta Politehnike Pula, u svojoj prvoj pasivnoj poslovnoj zgradi u RH u Žminju, ugostili su i predstavnike Politehnike Pula. Vrlo ugodno druženje znanstvenika i stručnjaka u ovoj zgradi u Žminju proteklo je u znaku inovativnosti, upotpunjene modernom arhitekturom i A+ energetskim razredom, a druženje je obilovalo zajedničkim interesima i suradnjom.

Tvrtka Rudan ima dugogodišnje iskustvo provedbe projekata energetske učinkovitosti kao jedne od najvažnijih tema u hrvatskom ali i svjetskom gospodarstvu.  Posjeduju međunarodne certifikate ISO 9001 – Sustav upravljanja kvalitetom i ISO 50001 – Sustav upravljanja energijom. Direktor Rudan-a Gracijano  Rudan i dekan Politehnike mr. sc. Davor Mišković, iskazali su zadovoljstvo dogovorenom suradnjom temeljem koje će studenti Politehnike Pula obavljati studentsku praksu i u ovoj vodećoj tvrtki u Republici Hrvatskoj.

Osim njih, Politehniku su posjetili i UNILINE d.o.o. i METRIS - Centar za istraživanje materijala Istarske županije.
Vedrana Zovak, voditeljica odjela ljudskih resursa u Uniline d.o.o. i Davor Mandić, stručni suradnik u Metrisu, prenijeli su studentima važne informacije o poslovanju i mogućnostima obavljanja studentske prakse u njihovim tvrtkama i ustanovama. Ovo događanje koje je izazvalo veliki interes studenata, potvrdilo je i ispravnost inicijative Gospodarskog savjeta Politehnike Pula, za uključivanje studenata specijalističkog studija u praktične probleme gospodarstva.  Isto su potom učinili i HEP TE Plomin te Hrvatski telekom.   

Suradnjom Politehnike i tvrtki članova Gospodarskog savjeta studenti Politehnike Pula studentsku praksu mogu obavljati  pod mentorstvom gospodarskih subjekata, članova  Savjeta,  rješavajući konkretne projektne zadatke iz domene njihove djelatnosti. To je dobitna kombinacija i za tvrtke i studente, koji se kasnije u istima i zapošljavaju, često nastavljajući razvijati projekte započete tijekom stručne prakse.

Budući da su upisi u Politehniku Pula u punom jeku; raspitajte se o svemu što se nudi na Rivi 6 u Puli, iskoristite priliku za predupisom, rezervirajte svoje mjesto, a time kasnije i budući posao u kvalitetnim i uspješnim tvrtkama!  (REX)

Facebook komentari