Politehnika Pula promovirala studente i nastavnike u nova zvanja!

SVEČANO U DVORANI LUCIANO DELBIANCO NA PROMOCIJI DIPLOMANATA
Svečanim mimihodom i ulaskom u dvoranu Luciano Delbianco svih promovenata uz glazbenu podlogu na mihu pjesnika i pisca Drage Draguzeta, na Politehnici Pula, Visokoj poslovno-tehničkoj školi, a ubuduće i Istarskom Veleučilištu, otpočela je svečanost promocije novih diplomanata i izbora profesora u nastavna zvanja. Zoran Tomaić otpjevao je Lijepu našu i Krasnu zemlju, a dobrodošlicu svima, uz čestitke u budućem životu i radu, uputio je dekan Davor Mišković.

Na svečanosti promocije, potom je, u skladu sa Zakonom i pravilima Politehnike Pula – Visoke tehničko-poslovne škole, Branimir Ružojčić predložio diplomante za promociju u akademsko zvanje stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer politehnike. To su: Alen Krunić, Dražen Ušić, Ivan Banić, Edi Matijević, Goran Radošević, Luka Čonč, Anteo Berljavac, Saša Manev, Nino Basara, Jakov Ciceran, Zoran Gobo, Marino Učeta, Boris Agatić, David Pletikos, Filip Jurman, Roland Kosinožić, Boris Sablić, Vladimir Milojević

Voditelj specijalističkog studija prof.Tominović predložio je studente specijalističkog diplomskog stručnog studija KREATIVNI MENADŽMENT U PROCESIMA, koji su uspješno su položili propisane ispite, obranili diplomski rad i ispunili sve zakonske obveze, za promicanje u zvanje STRUČNI SPECIJALIST KREATIVNOG MENADŽMENTA. To su : Mirna Brgles Milošev, Dorijano Bažon, Alen Golja, Bojan Lukša, Tomislav Srdoč, Davorka Dellapicca, Mateo Percan, Wiliam Negri, Vili Rosanda, Marino Smilović, Jovica Vuković, Vanja Čajić, Danijel Petrović.

Predstavnik promovenata - Jovica Vuković kao 100. diplomant KMP-a, da u skladu s pravilima Politehnike Pula – Visoke tehničko-poslovne škole, u ime promovenata dao je svečanu prisegu o preuzimanju posebnih obveza svojstvenih svome akademskom zvanju. Bivši su studenti prisegnuli: da će stečena znanja koristiti na opće dobro i boljitak naše domovine Republike Hrvatske; da će svoje znanje proširivati i dopunjavati znanjima i iskustvom drugih i da će sve to nesebično koristiti za dobrobit organizacija u kojima će raditi; te da će suradnicima i posebno mlađim naraštajima svesrdno pomagati da se stručno razvijaju.

U glazbenom su dijelu programa nastupili Valter Milovan i Emil Kolak na dvije gitare, otpjevavši Via con me i Neradni dan. 

Dekan, mr.sc. Davor Mišković potom je promoventima uručio diplomu odnosno svjedodžbu i  čestitke  ime Politehnike Pula. Predstavnik promovenata Marino Učeta obratio se skupu a svi su Promoventi potom, okrenuvši se prema publici, zapljeskali istoj i pozdravili svoje roditelje i obitelji. Nakon himne Gaudeamus, dekan Mišković uručio je i Dekanove nagrade najboljim studentima. To su: Marija Radeljević – preddipl. studij, Miralem Mešanović – preddipl. studij, Karla Živolić Višković - KMP, Karmen Cunjac -KMP te Nagradu 100. diplomantu KMP-a Jovici Vukoviću.

Također su uručene i Potvrde o izboru u nastavno zvanje : PREDAVAČA: Kristijan Matas, Miroslav Abram, Alida Perkov, Eduard Lorencin, Irena Kiss i Erol Ćurt te u zvanje VIŠEG PREDAVAČA: Sanja Grbac Babić.

Prigodne nagrade za dugogodišnju vjernost Politehnici uručene su i za uzvanike i djelatnike : Vinko Jurcan, Gordana Butković, Klaudio Tominović, Kristijan Matas, Eduard Lorencin, Barbara Marušnik, Boris Marjanović, Marilena Radolović, Tamara Žufić Košara, Branimir Ružojčić, Furio Traven, Moira Kostić Bobanović, Dario Matika, Božo Smoljan, Luciano Kuhar, Desa Vrbanac, Sandi Buletiić,  Vlado Golja,  Đani Žufić,  Božidar Križan,  Anton Šestan i Luciano Gržinić.

Skup je pozdravio i predsjednik alumni klubaIvan Sapundžić a dekan naposlijetku sve prisutne pozvao  prigodni domjenak i druženje.

Čestitke svima!

(J. Vitasović/ Marko Zubonja)

Facebook komentari