Pokreni se za Dječji vrtić “Mali svijet” !

SREDSTVA ZA SENZORNO OPREMANJE SOBE
Dječji vrtić Mali svijet u partnerstvu sa Stolnoteniskim klubom Pula organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za dodatno opremanje senzorne sobe kroz sudjelovanje na međunarodnoj triatlon utrci izdržljivosti - IRONMAN 70.3 Pula. Cilj humanitarne akcije je podizanje svijesti o potrebama djece s poteškoćama u razvoju i poteškoćama senzorne integracije, a prikupljena sredstava iskoristit će se za dovršetak opremanja prostora senzorne sobe te nabavku potrebnih sredstava i didaktike.

Dječji vrtić Mali svijet nalazi se na 8 lokacija, uključuje ukupno 30 skupina s upisanih 556 polaznika. Kroz program integracije i posebnu skupinu djece s poteškoćama iz spektra autizma u vrtić je uključeno i 15 djece kojima je potreban individualizirani rad u senzornoj sobi. Svake je godine sve veći broj djece kojima je potrebna takva vrsta potpore u razvoju te bi senzorna soba iznimno utjecala na kvalitetu rada i podršku te olakšala život roditeljima koji sada na tretmane odlaze i u druge gradove.

Grad Pula prati i financijski podupire rad dječjeg vrtića pa je tako među ostalim i osigurao educiranu i kvalificiranu osobu za provođenje senzornih tretmana. Pored toga, ulaže se i u sustavnu edukaciju odgojiteljica i stručnih suradnica iz tog područja pa se vrtićki rad temelji na najnovijim spoznajama i vještinama vezanima uz rad s djecom s teškoćama. Zahvaljujući senzornoj sobi, kod djece se unaprjeđuje razvoj različitih sposobnosti i vještina kao što su razvoj osjeta, ravnoteža, gruba i fina motorika i slično, a dodatnom opremom sama kvaliteta rada dodatno će se podignuti.

Svoj doprinos humanitarnoj akciji na međunarodnoj triatlon utrci  IRONMAN 70.3 dat će troje atletičara – Irena Brajković u plivačkom dijelu natjecanja,  Bogdan Đekić u biciklističkoj etapi te Magda Romić ukupno će prijeći 112 900 metara.

Pored toga, u sklopu humanitarne akcije 21. rujna 2017. godine u XX sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održat će se okrugli stol na temu „Senzorna integracija - zašto je važna?“.

Humanitarna akcija otvorena je do 1. listopada, a svi zainteresirani donacije mogu ostvariti uplatom na poseban humanitarni račun pri Zagrebačkoj banci:

Pokreni se! Za Mali svijet

IBAN: HR6923600001502139091

Dodatne informacije je humanitarnoj akciji možete pronaći na Facebook stranici projekta www.facebook.com/djecjivrtic.malisvijet.9  te na web stranici http://www.pokrenise.dvmalisvijet.hr

Projekt podržavaju: Grad Pula,  Sportska zajednica Grada Pule, Stolnoteniski klub Pula, Košarkaški klub Pula 1981, Plivački klub Pula, Damir Burić, Odred izviđača pomoraca „Uljanik“......

(REX)

Facebook komentari