Počinje 5. SUP regata SUPer Surfers Challenge Poreč - Lanterna

SVJETSKI PROFESIONALCI I DOMAĆE ZVIJEZDE SUDIONICI UTRKE
Ovoga će vikenda, 16. i 17. lipnja, Poreč biti domaćin petog izdanja najprestižnije hrvatske SUP utrke SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna koja okuplja najbolje svjetske stand up paddle surfere, ali i iskusne amatere i znatiželjne početnike. Dvodnevni događaj obilježit će natjecanja za sve razine surfera i bogat zabavni program.

Naime, svjetski surferski profesionalci borit će se za nagradni fond od čak 5000 eura, a rekreativci i amateri za sponzorske nagrade. Osim toga, iskusni surferi iz Surfmania Teama održat će besplatnu školu SUP-a za početnike, ali i tečaj za napredne surfere SUP like a Pro, te svim polaznicima osigurati potrebnu opremu.

Glavni događaj vikenda je 14 kilometara duga utrka koju će voziti profesionalci od otoka Sveti Nikola do Valamar Tamaris Resorta u Lanterni dok će ostali posjetitelji željni rekreacije moći uživati u Fun Sup regati, brzinskom veslanju na SUP osmercima, zabavnom turniru SUP Pola, amaterskoj utrci na četiri kilometra i SUP yogi. Na sad već dobro poznatoj profesionalnoj trasi ponovno se očekuju zvijezde SUP-a te ambiciozni izazivači iz cijele Europe, a možda i šire.

No, osim zvijezda SUP-a među kojima su i naši najjači paddleri Željko Srdoč i Nikica Ljubek, uvijek jaki Talijani i Slovenci, u Poreč stižu i poznati Hrvati među kojima i glumac Slavko Sobin, meteorologinja N1 televizije Tea Blažević koja je dobro poznata u SUP krugovima kao i šef N1 newsa Tihomir Ladišić.

(REX)

Facebook komentari