Počinje 16. Škola filma „Pulska filmska tvornica 2020.“

OTVORENE PRIJAVE, ŠKOLA POČINJE U PETAK, 29.5. U 18 SATI
Predavanjem o razvoju ideje za film i scenaristici u Klubu PFT-a u petak 29. svibnja u 18 sati počinje 16. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namjenjenu kreativcima svih uzrasta voditi će redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.

U prvom dijelu Škole, kroz tri vikend radinice polaznici će razvijati ideju i scenariji, učiti filmska izražajna sredstva i filmsku režiju te predprodukciju. Cilj je da svaki polaznik ima log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, da je spreman za drugi dio Škole - produkciju.

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja u 18 sati, a trajati će do četvrtka 9. srpnja. Raditi će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača voditi će deset polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje (https://tinyurl.com/y9nxeo5l) te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.

(Rex)

Facebook komentari