Poginuli kod Vižinade je ispao iz vozila jer nije bio vezan

ZBOG TEŠKIH OZLJEDA PREMINUO JE U KOLIMA HITNE POMOĆI
U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11.10 sati na području Vižinade, smrtno je stradao vozač automobila. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, kolnikom županijeske ceste 5209 iz smjera Baderne prema Vižinadi. Dolaskom do mjesta Crklada, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga prešao na travnatu površinu s desne strane kolnika i automobilom udario u zaštitnu ogradu, od koje se odbio, a potom se vozilo preokrenulo i zaustavilo na travnatoj površini ispod razine kolnika.

Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom te je ispao iz vozila, a zbog teških ozljeda prevezen je u pulsku bolnicu. Nažalost, zbog težine ozljeda preminuo je u vozilu hitne pomoći te je nadležni državni odvjetnik naložio obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti.

Ovo je četvrti vozač automobila koji je smrtno stradao na istarskim prometnicama ove godine, a koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Trojica od njih ispala su iz vozila te stoga policija ponovno skreće pozornost sudionicima u prometu na nužnost korištenja sigurnosnog pojasa.

Sva svjetska istraživanja ukazuju da korištenja sigurnosnih pojaseva, ako su pravilno postavljeni i korišteni, smanjuju rizik od ozljeđivanja pri sudaru. Sigurnosni pojasevi nedvojbeno pridonose smanjenju opasnosti i rizika od nastanka teških ozljeda pri sudarima. Zato je zakonom propisano da su vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa. Za nekorištenje sigurnosnog pojasa propisana je novčana kazna od 1.000 kuna. No, ono što je bitnije, korištenje sigurnosnog pojasa spašava živote. Policijska uprava istarska poziva vozače i sve putnike u vozilima da vode računa o svojoj sigurnosti te da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, vežu sigurnosnim pojasom.

(REX)

Facebook komentari