Podmladak KUD Barban predstavio Istru na 52. Dječjim Vinkovačkim jesenima

MALI BARBANCI SU DVA DANA GOSTOVALI U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI
Proteklog vikenda podmladak KUD-a Barban predstavio je Istru na 52. Dječjim Vinkovačkim jesenima zajedno sa više od 2500 mališana iz 58 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija. Mali folkloraši odjeveni u nošnje svoga mjesta prodefilirali su ulicama Vinkovaca te predstavili se publici specifičnom točkom kraja iz kojega dolaze.

Mali Barbanci su dva dana gostovali u Vukovarsko-srijemskoj županiji te predstavljali Istru u više navrata. U subotu je održana Smotra Hrvatskog dječjeg folklora uz sudjelovanje dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske i jedne skupine iz Vukovarsko-srijemske županije. Pomladak se predstavio svirkom na roženice (Antonio Vlah i Diego Učkar), recitacijom na domaćoj besidi (Ana Paus) i neizostavnim Barbanskim balonom (pratnja na mihu Mihael Glavaš).

Kako su domaćini KUD-a Barban bili KUD „Ady Endre“ Korođ, tako se i njima prikazala Istra sljedećim programom: svirka na roženice (Antonio Vlah i Diego Učkar), Balo de kušin (ples uz pratnju miha – Mihael Glavaš), recitacija na domaćoj besidi (Nika Rabak) i Barbanski balon za kraj (pratnja na mihu Mihael Glavaš). U neformalnom djelu posjetio se Vukovar i zapalila svijeća na sve poginule branitelje.
Barbancima je ovo bio prvi put da nastupaju na smotri dječjeg folklora u sklopu Vinkovačkih jeseni, a s obzirom na doživljaje vjerujemo kako će do novog predstavljanja doći veoma brzo, možda već sljedeće godine. (REX)

Facebook komentari