Podignuta optužnica protiv Tony Cetinskog

TERETI GA SE ZA PREBRZU VOŽNJU I PRELAŽENJE PREKO TIJELA PJEŠAKA
Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. (8. 1. 2019.)

Tony Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada) gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, okrivljenika se tereti da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu.

Tereti ga se da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

(rex)

Facebook komentari