Počinje udarni vikend: od jutra gužve na cestama

U HRVATSKOJ TRENUTNO BORAVI 760.000 GOSTIJU
HAK javlja kako će se tijekom cijelog dana zbog veće gustoće prometa povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.


Ujutro je promet na cestama u smjeru mora bio pojačan. Kolona pred naplatom Lučko je oko 5 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 8 km.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini se graničnih prijelaza na ulaz u Hrvatsku čeka preko sat vremena.


Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj trenutno boravi 760.000 gostiju, od čega je 126.000 domaćih, a najbrojniji su gosti iz Njemačke, izjavio je u četvrtak direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić: "Trenutno bilježimo najviše gostiju iz nama najvažnijih emitivnih tržišta - na prvom je mjestu Njemačka, zatim slijede Slovenci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Mađari", kazao je.

Osvrnuvši se na skorašnji Ferragosto, za vrijeme kojeg u Hrvatsku tradicionalno dolazi veliki broj Talijana, Staničić je kazao kako je s obzirom na stanje u Italiji "neodgovorno i neozbiljno očekivati" da će nam i ove godine Talijani doći u brojkama kao i ranije. "Moramo biti svjesni da u Italiji situacija nije dobra", dodao je.

(Rex)

Facebook komentari