Počela gastro manifestacija 5. Dani mednih delicija središnje Istre

Počela gastro manifestacija 5. Dani mednih delicija središnje Istre-115517

MANIFESTACIJA TRAJE DO 31. OŽUJKA 2021.
U ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre, od 12. do 31. ožujka 2021., odvijat će se ovogodišnji - 5. Dani mednih delicija središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju promocije gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone. Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, pojedini ugostitelji ove godine nude i mogućnost preuzimanja „mednih“ menija te dostave istih.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:

Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje) – rolice domaćeg pršuta punjene skutom i medom, proljetni prilog od mladog luka - pačja prsa u umaku od istarskog muškata, meda i naranče s nabujkom od
karfiola - kruške u crnom vinu na kremi od mascarponea s medom;

Agroturizam Stara štala (Borut) – makaruni u bijelom umaku (vrhnje, 2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, svinjski but s umakom
od meda, salata - palačinke sa skutom i medom, kuhano vino;

Restoran Čiže (Trviž) – ravioli sa sirom u umaku od meda - pileća prsa u umaku od meda i začinskog bilja, prilog povrće - panna cotta s
medom i orasima;

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – pileći carpaccio s medom - pačja prsa u umaku od naranče i meda - pijane kruške;

Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – aperitiv dobrodošlice - medeni istarski pijat - domaće kobasice i panceta s medom uz prilog - medeni kolač;

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – pečeni svinjski but na salati od jabuke i celera s medom i orasima - smotuljci od svinjskog karea s kaduljom u umaku od malvazije i meda, krema od broskve i pečeni krumpir - žličnjaci od skute s medom i cimetom;

Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv - istarska maneštra - domaća kobasica s krumpirom na domaćoj panceti i žbuli te kiselim kapuzom, umak od senfa s medom - svježa kravlja skuta s medom.

Organizator 5. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina je TZ središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na [url=http://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events]http://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events[/url]

(rex)